"3 branşta da Avrupa şampiyonluğu için önümüz açık"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, amatör sporlara yılda 25 milyon dolar üzerinde katkı yaptıklarını söyledi. Kiğılı, kadınlar masa tenisi, kadın basketbol ve futbol branşlarında Avrupa şampiyonluğu için önlerinin açık olduğunu söyledi.

NTV Spor 05.03.2013 - 11:42
"3 branşta da Avrupa şampiyonluğu için önümüz açık"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, amatör branşlara yaptıkları yatırımlar ve elde ettikleri başarılara rağmen, yetkililerden gerekli desteği göremediklerinden yakındı.

Abdullah Kiğılı, yaptığı açıklamada, özellikle amatör branşlara yaptıkları ciddi yatırımlara rağmen gerekli desteği alamadıklarına vurgu yaptı. Futboldan gelen gelirlerden amatör branşlara en fazla katkıyı yapan kulübün Fenerbahçe olduğunu kaydeden Kiğılı, sporcuları Nevin Yanıt'ın Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kazandığı başarının hatırlatılması üzerine ''Nevin Yanıt'ın her ay Fenerbahçe Kulübü'nden belli bir maaşı var. Fenerbahçe Kulübü her türlü imkanlarını Nevin Yanıt'a sunuyor. Derece elde ettiğinde de devlet ona madalyalar ve ödüller veriyor. Ama şu ana kadar devletten aldığımız hiçbir şey yok. Onların hepsi lafta kalıyor. Biz zor durumda kalıyoruz. Açıklama yapılıyor, 'Şu kadar altın vereceğiz' diye. Şu ana kadar almamız gereken şeyleri hala devletten alamıyoruz. Paralar futboldan geliyor. Avrupa şampiyonluğu için yarıştığımız kulvarların ikisi amatör branş. Futboldan gelen gelirlerle bunları karşılıyoruz. Yılda 25 milyon doların üzerinde amatör sporlara katkı yapıyoruz. Biz daha ne kadar ayakta kalabiliriz, ne kadar direnebiliriz'' diye konuştu.

''BİR TEK FENERBAHÇE KULÜBÜ YİĞİTÇE MÜCADELE EDİYOR''
Futboldan aktardıkları gelirlerle bu işin sürdürülebilir olmadığının altını çizen Fenerbahçeli yönetici, ''Spor Genel Müdürlüğü'nden gelen yazılara göre, biletlerden katkı payı, yüzde isteniyor. Aldığımız reklamlardan dolayı da belli bir pay isteniyor. Gelen yazılar var. Bir de onlarla uğraşıyoruz. Ortada bir Fenerbahçe Kulübü var. 75 milyon nüfus ve 800 bin kilometre karenin içinde bir tek Fenerbahçe Kulübü amatör sporlarda bu kadar yiğitçe mücadele ediyor. Bu mücadeleyi futboldan gelen parayla yapıyoruz. Peki ben ne kadar daha dayanabilirim'' dedi.

''3 BRANŞTA DA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ÖNÜMÜZ AÇIK''
Başkan Vekili Kiğılı, kadın voleybol takımının CEV Kupası'nda finalde kupayı kaybetmesinin ardından, kadınlar masa tenisi, kadın basketbol ve futbol branşlarında Avrupa şampiyonluğu için önlerinin açık olduğunu kaydetti.

Kiğılı, ''Şu anda 3 branşta da iddialıyız. Masa tenisinde iddialıyız. Çok rahatlıkla Avrupa şampiyonu olabiliriz. Kadın basketbolunda da kupayı alabiliriz, futbolda UEFA Avrupa Ligi'nde de. Hepsinde önümüz açık'' diye konuştu.

Futbolda UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasında yer alan sarı-lacivertli kulübün, kadın masa tenisi takımı ETTU Kupası'nda yarı final, kadın basketbol takımı Avrupa Ligi'nde sekizli final mücadelesi verecek.

Sayfa Yükleniyor...