Karaman: Sistem değişmeli

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, alt yaş gruplarında milli takımlarda forma giyen oyuncuların (A) takımlarda yer bulamadığını belirterek, ''Oyuncuya bakıyorum 300 kez milli olmuş ama (A) takımda kadroya girmemiş. Sistem değişmeli'' dedi.

NTV Spor 07.03.2013 - 17:55
Karaman: Sistem değişmeli

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen, ''U20 Dünya Kupası Gönüllüleri'' toplantısında öğrencilerle bir araya geldi.

U20 Dünya Kupası'nın 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleşeceğini ve Bursa'nın 9 maça ev sahipliği yapacağını anımsatan Karaman, şampiyonanın çok zevkli ve çekişmeli geçeceğini, Türk futbolseverlerin geleceğin yıldız oyuncularını izleme fırsatı bulacağını belirtti.

Türk futbolunun gelişimi için altyapıya büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden Karaman, ancak bu konuda genel bir sıkıntı olduğunu belirterek, ''Altyapılarda doğru eğitim verilmeli. (A) takıma almaya planladığım futbolcular var ancak taktik ve fiziksel gelişimlerini sağlamalıyız. Ama bu oyuncu ne zaman gelişecek  Ya turnuvaları oluyor ya da yaş gruplarında üst üste maçları. Bu trafikten dolayı da (A) takıma alamıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha titiz çalışması lazım'' dedi.

Karaman, bir öğrencinin, ''Futbolcular milli takımların alt yaş kategorilerinden başarıyla geliyor ama (A) takım başarısı yok. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz '' sorusunu ise ''Oyuncuya bakıyorum 300 kez milli olmuş. Ama (A) takımda kadroya girmemiş. Bizde de var. Manchester United, Chelsea gibi takımlar istiyor. Bu futbolcu (A) takım kadrosunda değil. Oyuncular milli takıma giriyor ama yukarısıyla irtibat sağlanmıyor. Burada sistemi ve kendimizi sorgulamalıyız. Sistem değişmeli. Teknik adamların üzerinde de maç kazanacaksın baskısı var. Böyle olunca da hazır olan futbolcuyu oynatıyorsunuz. Bazı cesaretli hocalar var. Genç oyunculara şans verebiliyor.'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...