Önce Kartalspor ve Göztepe, sonra Adanaspor!

PTT 1. Lig ekiplerinden Kartalspor ve Göztepe, Ankaragücü’nün genel kurulundan dolayı liglerin tescil edilmemesi için başvuru yapmıştı. Adanaspor da PTT 1. Lig Play-Off’ların tedbiren durdurulması için başvuru yaptı.

NTV Spor 17.05.2013 - 16:28
Önce Kartalspor ve Göztepe, sonra Adanaspor!

PTT 1. Lig ekiplerinden Kartalspor ve Göztepe, Ankaragücü'nün genel kurulundan dolayı liglerin tescil edilmemesi için başvuru yapmıştı. Adanaspor da PTT 1. Lig Play-Off'ların tedbiren durdurulması için başvuru yaptı.

Kartalspor Türkiye Futbol Federasyonuna 14 Mayıs 2013 tarihinde usulsüz oynatılan PTT 1.lig'in tescil edilmemesi için başvuruda bulunmuştur. Yaşanan bu gelişmeler ışığında Göztepe Spor Kulübü de bir gün sonra aynı taleple TFF'ye başvurarak sürece dâhil oldu. Son olarak 17 Mayıs 2013(bugün) Adanaspor Kulübü tarafından aynı başvurunun yapıldığı, buna ek olarak hali hazırda devam eden PTT 1. lig Play-Off müsabakalarının tedbiren durdurulması yönünde resmi müraacatla talepte bulunduğu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonunun, Ana Statünün 76.maddesinin 2-3-4-5. Fıkrasında yapmış olduğu ağır ve kabul edilemez ihlal için Kartalspor'dan sonra, Göztepe ve Adanaspor da sürece dahil oldu. Üç kulübün başvurusu sonrasında Futbol Federasyonu şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadı.

Hatırlanacağı gibi Kartalspor, ilk olarak Federasyona başvurup ligin tescilininin iptalini istemişti. Ankaragücü bütçesini genel kurula kabul ettiremeyince kurallar gereği FIFA ve UEFA kuralları gereğince ligde yer almaması gerekiyordu. Ankaragücü ligde yer alınca ve küme düşen Kartalspor, Göztepe'den sonra Adanaspor da 1. Lig Play-Off müsabakalarının tedbiren durdurulması için müracaat etti. Bu noktada UEFA, FIFA hatta CAS yolunun da açık olduğu öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...