Sürprizleri ve rekorlarıyla La Liga...

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan La Liga karşılaşmaları birçok sürpriz ve rekorlara sahne oldu... Şampiyon Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid'in ligi en fazla puanla bitirme rekorunu egale ederken sezonun sürpriz takımı Real Sociedad Devler Ligi'ne katılma şansını yakaladı.

NTV Spor 02.06.2013 - 12:34
Sürprizleri ve rekorlarıyla La Liga...

Şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Barcelona sahasında oynadığı maçta Malaga'yı 4-1 yenerek, Real Madrid'in geçen sezon kırdığı ligi en fazla puanla bitirme rekorunu 100 puanla egale etti.

Lig ikincisi Real Madrid'de Osasuna karşısında alınan 4-2'lik galibiyetten daha çok taraftarın teknik direktör Jose Mourinho'ya gösterdiği tepki konuşuldu.
    
MOURINHO ISLIKLANDI

Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid teknik direktörü olarak son maçına çıkan Mourinho, taraftarı ikiye böldü. Tribünlerin büyük bölümü Portekizli hocayı ıslıklarken, bir kısmı da alkışladı.

Maçın ardından açıklama yapan Arjantinli futbolcu Gonzalo Higuain ise Real Madrid formasına veda edeceğini açıkladı. Transferde adı İtalyan takımı Juventus ile anılan Higuain, ''Madrid'den gidiyorum. 7 yıldır buradayım ve artık kararımı aldım. Hava değişikliğine ihtiyacım var'' ifadesini kullandı.

Ligi 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hedefini gerçekleştiren Atletico Madrid ise deplasmanda Real Zaragoza'yı 3-1 yendi. Atletico'da sezonun ilk golünü atan Arda Turan, son maçta da rakip fileleri havalandırarak boş geçmezken, ligi 5 golle tamamladı.

Bu sezonun süpriz takımı Real Sociedad ise deplasmanda Deportivo'yı 1-0 yenerek Valencia'nın deplasmanda Sevilla'ya 4-3 yenilmesiyle 4'üncülüğe tekrar yükseldi ve Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynayarak katılmaya hak kazandı.

MALAGA, AVRUPA LİGİ'NDE İHRAÇ EDİLEBİLİR
UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımlar ise Valencia, Malaga ve Real Betis oldu. Bu sezon ciddi ekonomik sorunlar yaşarak UEFA'dan ceza alan Malaga'nın, yaptırım olarak Avrupa Ligi'nden ihraç edilme olasılığı bulunuyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde, Malaga'nın yerine Rayo Vallecano ya da Sevilla'nın Avrupa'ya gitmesi bekleniyor.

Ligi 8. sırada tamamlayan Rayo Vallecano da UEFA tarafından cezalandırılan takımlar arasında yer alıyor.

La Liga'da düşen takımlar son hafta maçlarıyla belli oldu. Mallorca, Deportivo La Coruna ve Real Zaragoza 2. Lig'e düşerken, sahasında oynadığı maçta Espanyol'u 1-0 yenen Celta Vigo ligde kalmayı başardı. İspanya 2. Ligi'nde ise lider Elche takımı, sezonun bitimine 1 hafta kala La Liga'ya çıkmayı garantilemiş durumda.
   

Sayfa Yükleniyor...