Akropol Rallisi'nde zafer Latvala'nın

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 6'ıncı yarışı olan Akropol Rallisi, Volkswagen pilotu Jari Matti Latvala'nın zaferiyle sona erdi. Bu, Fin pilotun kariyerinin 8'ici birinciliği oldu.

NTV Spor 02.06.2013 - 20:08
Akropol Rallisi'nde zafer Latvala'nın

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 6'ıncı yarışı olan Akropol Rallisi, Volkswagen pilotu Jari Matti Latvala'nın zaferiyle sona erdi. Bu, Fin pilotun kariyerinin 8'ici birinciliği oldu.

Akropol Rallisi'nin ikinci gününde liderliği ele geçiren Jari Matti Latvala yerini finişe kadar koruyarak bu sezon transfer olduğu Volkswagen Motorsports ile ilk birinciliğini elde etti.

Citroen pilotu Dani Sordo ikinci, Ford ile yarışan Belçikalı Thierry Neuville üçüncü sırayı aldı. Benzin pompası sorunu yaşayan  Fransız Sebastian Ojiye 10'uncu sırada finiş görmesine karşın şampiyona liderliğini sürdürdü. Eski formula 1 pilotu Robert Kubica WRC 2 kategorisinde birinci genel klasmanda ise 11'inci oldu.

13 yarışlık Dünya Ralli Şampiyonası'nın 6'ıncı yarışı sonrası pilotlar klasmanında lider Ogier'nin 126, ikinci sıradaki takım arkadaşı Jari Matti Latvala'nın 74 puanı bulunuyor.

Bu sezon şampiyonayı kovalamayıp birkaç yarışa katılacak olan Sebastian Loeb ise halen 68 puanla üçüncü sırada. Markalarda da 180 puanla lider olan Volkswagen'i 164 puanlı Citroen izliyor.

Sayfa Yükleniyor...