'San Mames'e görkemli veda!

İspanya'nın Bask bölgesinde Bİlbao kentinde yer alan ve Athletic Bilbao'ya ev sahipliği yapan San Mames Stadı'nın yıkımı dolayısıyla görkemli bir tören düzenlendi.

NTV Spor 06.06.2013 - 13:18
'San Mames'e görkemli veda!

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin Bilbao kentinde bulunan ve Athletic Bilbao takımının maçlarını oynadığı San Mames Stadı'nın yıkımı dolayısıyla görkemli bir tören düzenlendi.
    
1913 yılında inşa edilen ve İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 1928 yılında kurulmasından bu yana İspanya'da lig maçlarının her sezon oynandığı tek stat olma özelliğini taşıyan San Mames, günümüz şartlarını karşılamadığı için yıkılıyor.
    
Athletic Bilbaolu yaklaşık 40 bin taraftar, statlarının yıkımından önce düzenlenen törene katıldı. Athletic Bilbao tarihinde önemli yere sahip olan ve hayatta olan eski futbolcular, teknik direktörler ve kulüp başkanlarının katıldığı törende, duygulu anlar yaşandı.
    
Tören kapsamında, Athletic Bilbao ile Bask bölgesinde oynanan futbolcuları karşı karşıya getiren dostluk maçının son 5 dakikasında, Athletic'in tarihinde önemli yere sahip olan İribar, Dani, Guerrero, Andrinua, Genar Andrinua ve Pablo Orbaiz gibi futbolcular da sahaya çıktı.
    
''Katedral'' lakaplı 100 yıllık San Mames Stadı'nın yıkım töreninde, ışık ve ses gösterileri düzenlendi, sahada kazanılan başarılar dev ekrana yansıtıldı. Taraftarların gözyaşları arasında son maçın oynandığı San Mames Stadı'nın yıkımı başlarken, Athletic Bilabo Kulübü yetkilileri, yıkımın ağustos ayı sonunda bitmiş olacağını ifade ettiler.
    
Mevcut stadın hemen yanında 2010 yılında inşaasına başlanan yeni San Mames 'in maliyeti 218 milyon avro olarak belirtilirken, çok daha geniş bir alana kurulacak, modern stadın 53 bin kapasiteli olacağı bildirildi. Yeni stadın bir bölümünün Eylül ayında açılması ve Athletic Bilbao'nun gelecek sezonki maçlarını burada oynamaya başlaması öngörülüyor.
    
Eski stattan yıllık 65 milyon avro gelir elde eden Athletic Bilbao Kulübü, yeni stadı ile gelirini 80 milyon avroya çıkarmayı hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...