"Türkiye'ye madalyayla döneceğiz"

Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Serbest Güreş Milli Takımı'nda antrenör Yüksel Şanlı, Türkiye'ye madalya ile döneceklerini söyledi.

NTV Spor 11.09.2013 - 10:45
"Türkiye'ye madalyayla döneceğiz"

Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.
     
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 16-22 Eylül tarihleri arasında madalya mücadesi verecek güreş milli takımı, teknik direktör Yüksel Şanlı yönetiminde Ankara İncek'teki Türk Güreş Vakfı Ahmet Ayık Spor Tesisleri'nde çalışmalarına devam ediyor.
     
Yüksel Şanlı, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, şampiyona için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, Türkiye'ye madalyalarla dönmek için çalıştıklarını ifade etti.
     
Şanlı, şampiyona öncesinde Rus ve Kazak Milli takımları ile yaptıkları kampın çok verimli geçtiğini anlatarak, ''Özellikle Rus sporcular, madalya beklediğimiz Taha Akgül'ün hazırlanması açısından çok faydalı oldu" dedi.
     
Milli takımın, çalışmalar ve kamplar sonrasında dünya şampiyonasına hazır duruma geldiğini kaydeden Şanlı, "Şu anki kadromuzda dünya şampiyonasında madalya alan sadece Sezer Akgül var. Kadromuzda Avrupa şampiyonasında, Akdeniz Oyunları'nda madalya alan sporcularımız var Budapeşte'de madalya şansımız çok yüksek'' diye konuştu.
     
2020 Olimpiyat Oyunları'nı İstanbul'un değil Tokyo'nun almasına üzüldüklerini ancak güreşin oyunlarda yer almasıyla da teselli bulduklarını dile getiren Şanlı, güreşin böyle bir durumla bir daha karşılaşmamasını diledi.
     
TAHA ALTIN İSTİYOR
Son iki Avrupa şampiyonasında kürsünün en üstüne çıkmayı başaran Taha Akgül ise ilk defa dünya şampiyonasına katıldığını belirterek, hedefinin altın madalyayla Türkiye'ye dönmek olduğunu söyledi.
     
Şampiyona öncesi katıldığı Dünya Üniversiteler Oyunları'nda ciddi rakiplerle karşılaşarak altına ulaştığını kaydeden Akgül, "Öncelikli hedefim altın. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğim. Gümüş ve bronz ise teselli olur'' diye konuştu
     
Taha Akgül, güreşin olimpiyat oyunlarında yer almaya devam etmesine ilişkin ise ''Güreş ve atletizm antik çağlardan beri olimpiyatlarda var. Artık güreşte kurallar değişti. Bana göre Olimpiyat Komitesi amacına ulaştı, kurallar değişti, güreş zevkli hale geldi" değrlendirmesinde bulundu.
     
2020 İstanbul Olimpiyatları'nda şampiyon olup güreşi bırakmayı hayal ettiğini söyleyen Taha Akgül, "Ancak antık bu olamaz. Umarım Tokyo'da Türk bayrağını dalgalandırırım'' diye konuştu.
     
Şampiyonanın iddialı isimlerinden Sezer Akgül ise "Bu yıl Avrupa şampiyonasında madalya kazandım. İnşallah dünya şampiyonasında da kazanacağım. Halkımız dualarını eksik etmesin'' ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...