‘Anadolu Efsanesi’ zor günler geçiriyor!

1990-2000 yılları arasında Türkiye Ligi'nde "Anadolu Efsanesi" olarak anılan Kocaelispor'un hali içler acısı. son maçını 6-0 kaybeden körfez temsilcisi, amatör kümeye düşmeme mücadelesi veriyor.

NTV Spor 18.11.2013 - 17:14
‘Anadolu Efsanesi’ zor günler geçiriyor!

Tarihinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunan Kocaelispor, şu anda Türkiye 3. Ligi'nde son sırada yer alıyor. 

Kişi başına düşen gelirle "Türkiye'nin en zengin kenti" unvanına sahip Kocaeli'nin futboldaki efsane temsilcisi,son maçında  İstanbulspor'a kendi evinde 6-0 yenilerek, 13 haftada sadece 2 galibiyetle amatör lige düşmeme mücadelesi veriyor.

En parlak dönemlerinde Güvenç Kurtar, Reinhard Saftig, Mustafa Denizli, Holger Osieck, Hikmet Karaman'ın da aralarında bulunduğu birçok teknik adamın görev aldığı, Sefa Sirmen Tesisleri'nde sık sık milli takımı ağırlayan Kocaelispor'da, birçok yıldız futbolcu da forma giydi.

Borçları nedeniyle transfer yapamayan Kocaelispor'un tesisleri, eksiklikleri ve borçları ödenmek kaydıyla otel olarak kullanılmak üzere bir işletmeciye devredildi.

Gerekliği desteği bulmaması halinde amatör kümeye düşmesi kaçınılmaz olan Kocaelispor, bu gerçekleştiği takdirde profesyonel ligden kalan borçlardan kurtulacak. Ancak 50 milyon TL'yi aştığı belirtilen borçlar da yasa gereği eski başkan ve yöneticilere kalacak.

Sayfa Yükleniyor...