Sergen, Gaziantepspor ile imzaladı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor, Sergen Yalçın ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

NTV Spor 19.11.2013 - 17:20
Sergen, Gaziantepspor ile imzaladı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor, Sergen Yalçın ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, sezon başından beri iyi gitmeyen nedenlerden dolayı kan değişimi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Türk futboluna önemli hizmetleri olan bir spor adamını takımın başına getirdiklerini belirten Kızıl, "Bizi kırmayacağını düşünerek Sergen kardeşimle görüştük. Sağolsun teklifimizi kabul etti. Roberto Carlos'un Türk futboluna hizmetleri oldu ve Sivasspor'da da başarılı, bizden de öyle biri çıkması lazım" diye konuştu.

Sergen'in, yeşil sahalara Gaziantepor ile dönmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kızıl, "Bazı kişiler, 'Sergen Yalçın olur mu ' diyor. Olur hem de bal gibi olur" dedi.

Hedefi olan kişilerin başarılı olacağına inandığını vurgulayan Kızıl, "Hocamız inşallah sıkıntıları aşarak Gaziantepspor'a önemli hizmetleri olacaktır. İleride de bir Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli neden olmasın... Bizim içimizden de birilerinin çıkması lazım" dedi.

Kızıl, Yalçın ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını vurguladı. Sergen Yalçın da sürecin çok hızlı geliştiğine dikkati çekerek, teknik direktörlüğe yeni başladığını, bu kararı vermenin de kolay olmadığını söyledi.

Kızıl'ın kendilerine güveni ve takımın hedefleri nedeniyle kırmızı-siyahlı takımı tercih ettiklerini vurgulayan Yalçın, "Gaziantepspor'a yeni bir kan lazımdı. Hepiniz biliyorsunuz ki Türk futbolunda bu tür değişimler her zaman olabiliyor. İşler iyi gitmediği zaman her camiada değişiklik yapılabiliyor. İnşallah bundan sonrası hem bizim için hem Gaziantepspor için iyi olur" ifadelerini kullandı.

Gaziantepspor'a kulubün içerisindeki sıkıntıları bilerek geldiğini hatırlatan Yalçın, mevcut sorunları kulüp başkanı Kızıl ile konuştuklarını, aşılamayacak bir durumun olmadığını dile getirdi. Bütün takımların benzer sorunları yaşadığını anımsatan Yalçın, "Bu sorunları çözebiliriz. Bizim işimiz daha çok sahada olacak, şimdi ona ihtiyacımız var. Saha çalışmasına ve başarılara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"BELGE SADECE BİR KAĞIT PARÇASIDIR"
Teknik direktörlük lisansının olmadığını ifade eden Yalçın, "Belge sadece bir kağıt parçasıdır. Ligde bu şekilde çalışan teknik direktörler var. Yani çok önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum. Zaten çok kısa süre içinde ben bu belgeyi alırım, buna hakkım da var. Şu anda belge düşünecek zamanımız yok" dedi.

Sahaya çıkmada bir sıkıntı yaşamayacaklarını aktaran Yalçın, yardımcılarının belgesinin olduğunu, kulübede de sorun yaşanmayacağını ifade etti.

Ligdeki birçok takımın üzerinde oyuncu kalitesine sahip olduklarına dikkati çeken Yalçın, "Şu anda kadroya takviye konusunda bir açıklama yapamayacağım. Takımlar arasında puan farkı çok yok, en kısa sürede Gaziantepspor'u olması gereken yere getireceğiz" şeklinde konuştu.

Törene,asbaşkan Ömer Çelik, kulüp idare amiri Adnan Kayış ve spor güvenlik kurulu üyesi İlhan Yağız da katıldı.

Sayfa Yükleniyor...