Mancini mi Mourinho mu?

Galatasaray ve Chelsea teknik direktörleri Roberto Mancini ile Jose Mourinho'nun ortak noktası; geçtiğimiz yıllarda Inter'de çalışmaları... İki teknik direktör; aynı zamanda geçtiğimiz sezon da Real Madrid-Manchester City eşleşmesinde kozlarını paylaşmıştı.

NTV Spor 16.12.2013 - 16:46
Mancini mi Mourinho mu?

Galatasaray-Chelsea eşleşmesi, iki takımın teknik direktörleri açısından ilginç bir anlam içeriyor. Şimdilerde farklı kulüplerin başında olan iki teknik direktör Inter'de halef-selef olmuştu.

Roberto Mancini'nin Inter'deki görevi dört yıl sürmüş İtalyan teknik direktör 2004 ile 2008 yılları arasında görev yaptığı mavi-siyahlı ekipte 3 lig, ikişer kez de İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası zaferleri yaşamıştı.

Inter'in şampiyonluklarından biri; patlak veren şike skandalı nedeniyle Juventus'un elinden alınıp; Milano ekibine verilmişti.

Mancini'nin ardından Inter teknik direktörlüğüne getirilen Jose Mourinho ise İtalyan ekibine son yılların en önemli başarısını kazandırdı. İki yıl Inter'i çalıştıran Portekizli teknik direktör; 2010'da mavi-siyahlılara 45 yıl sonra Avrupa'nın bir numaralı kupasını kazandırmıştı. Mourinho, Inter ile iki lig ve birer kez İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası şampiyonlukları da yaşamıştı.

Daha önce Inter'de çalışan iki teknik direktör geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında Manchester City ve Real Madrid teknik direktörleri olarak kozlarını paylaşmıştı.
 
Santiago Bernabeu'da oynanan ilk maçı Real Madrid; muhteşem bir geri dönüşe imza atarak 3-2 kazanırken; İngiltere'deki ikinci maç 1-1'lik beraberlikle sona ermişti.

 

Sayfa Yükleniyor...