Fluminense ligde kaldı (Video)

Fluminense, Brezilya 1. liginde kalmanın sevinci içinde... Ligin son haftasında,, cezalı oyuncu oynattığı ortaya çıkan Portuguesa kulübünün 4 puanı silinince, geçen sezonu şampiyon olarak noktalayan Fluminense, 2. lige düşmekten kurtuldu.

NTV Spor 17.12.2013 - 12:01
Fluminense ligde kaldı (Video)

Fluminense, geçen sezon şampiyon olarak tamamladıktan sonra, bu sezon çok kötü bir performans göstermiş ve ligde tutunmasına yetecek kadar puan toplayamamıştı.

Fluminense böylece, Brezilya liginde şampiyon unvanı ile küme düşen ilk takım olmuştu. Ta ki, Portuguesa kulübünün, ligin son haftasında, sahaya cezalı bir oyuncuyu sürdüğü anlaşılıncaya dek... Gremio ile oynanan maçta, cezası bulunan Heverton'u, 77. dakikada oyuna sokan Portuguesa'nın 4 puanı silindi.

Böylece ligi Fluminense'nin 2 puan önünde bitiren bu küçük Sao Paulo kulübü Serie B'ye düşerken, Fluminense gelecek sezon yeniden birinci ligde mücadele etmeye hak kazandı.

Portuguesa kulübünün avukatları, cezalı oyuncunun sadece 13 dakika sahada kaldığı ve maçın sonucuna etki etmediği savunmasını yapsa da, federasyon puan silme kararından geri adım atmadı.

Fluminense ilk kez bu şekilde birinci lig bileti almıyor. Bir dönem 3. lige kadar düşen kulüp, 1999'da 2. lige yükselme hakkı elde ettikten sonra, federasyonun lig sisteminde yaptığı yeni düzenleme sayesinde, 1. lige alınmıştı.

Sayfa Yükleniyor...