Klitschko'nun vedası!

Ukraynalı Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Vitali Klitschko, politikaya atılmak için kemerini bıraktı. Ukrayna muhalefetinin önemli isimlerinden biri olan Klitschko, 2015 yılında devlet başkanlığı seçimlerine katılmayı amaçlıyor.

NTV Spor 17.12.2013 - 14:23
Klitschko'nun vedası!

Boks dünyasının en büyük isimlerinden Vitali Klitschko, ülkesi Ukrayna'da politik yaşamına daha fazla odaklanmak amacıyla dünya şampiyonu unvanından vazgeçti.

Altın kemerini bırakan Klitschko'nun, yeniden boksa dönmeye karar vermesi halinde, yeni dünya şampiyonu ile otomatik olarak unvan maçına çıkma hakkı bulunuyor. Ancak 42 yaşındaki boksör, bir daha ringlere dönmesinin çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

"Udar" yani "yumruk" adlı partinin lideri olan Klitschko, Ukrayna muhalefetinin önde gelen isimlerinden biri... Klitschko, Avrupa Birliği ile ilişkileri geliştirmeye karşı çıkan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i protesto amacıyla düzenlenen büyük gösterilerde de ön saflarda yer alıyor. "Ülkemde demokrasi ve insan haklarının gelişmesi için unvanımı bırakıyorum" diyen Klitschko'nun, 2015 yılında devlet başkanı adayı olmayı planladığı belirtiliyor. 1999 yılında WBC Dünya Şampiyonluğu unvanını elde eden Klitschko, profesyonel kariyeri boyunca çıktığı 47 maçın 45'ini kazandı. Klitschko, 41 maçta rakiplerini nakavt etti. Vitali Klitschko'nun kardeşi vladimir ise diğer boks federasyonunun dünya şampiyonluğu unvanını halen elinde tutuyor.

Sayfa Yükleniyor...