Yulia Rekvava beklemede!

Türkiye adına ismi FILA'ya Elif Jale Yeşilırmak olarak bildirilen Rus sporcu Yulia Rekvava, Bakanlar Kurulu'ndan vatandaşlık başvurusunun kabul edilmesini bekliyor.

NTV Spor 30.08.2011 - 10:15
Yulia Rekvava beklemede!

Rus güreşçi Yulia Rekvava'yı bayan güreş milli takımına transfer eden Türkiye, Dünya Şampiyonası için sporcunun ismini Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'ne (FILA) Elif Jale Yeşilırmak olarak bildirdi.

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 23 yaşındaki Rus sporcunun Türk milli takımı mayosunu giyebilmesi için yasal işlemlerinin sürdürüldüğünü kaydetti. Yaklaşık iki ay önce Türkiye'ye getirilen Rekvava'nın, Elif Jale Yeşilırmak adını alacağını belirten Çeker, "Bütün işlemleri tamamlandı. Türk vatandaşlığına geçebilmesi için sadece Bakanlar Kurulu kararı kaldı" dedi.

Sporcunun yurt dışında özel kamplar yaptığını anlatan Çeker, "Sporcunun işlemlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. İsmini FILA'ya Türkiye adına bildirdik. Eğer Bakanlar Kurulu kararı yetişirse İstanbul'daki Dünya Şampiyonası'nda güreştireceğiz. Kendisinden madalya umudumuz çok yüksek. Türkiye'ye kısa süre önce gelmesine rağmen kendisine iyi bir hazırlık programı uyguladık. Zaten  kendisi de daha önceden çalışmalarını yapıyordu" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...