Finalin rakamları

Dünya Kupası finalinde karşı karşıya gelecek Almanya ile Arjantin, birbirilerine hiç yabancı değil. 2 ülke arasında bugüne dek 20 maç oynandı. Bu maçların 9'unu Arjantin, 7'sini Almanya kazandı. Almanya ile Arjantin, 1986 ve 1990 Dünya Kupası finallerinde de karşı karşıya geldi. 86'da Arjantin, 90'da ise Almanya mutlu sona ulaştı.

NTV Spor 12.07.2014 - 22:00
Finalin rakamları

Almanya ile Arjantin, tarihlerinde 3. kez finalde karşı karşıya gelecek. İki ülke ilk kez 1986 Meksika'da karşılaşmıştı. Maradona liderliğinde rakip tanımayan Arjantin, 2-0 öne geçtiğinde maç bitmiş gibi görünüyordu. Ancak pes etmeyen Almanya, son dakikalarda önce Rummenige; ardından da Völler'in golleriyle eşitliği yakalamıştı. Ancak son sözü yine Maradona ve Arjantin söylemişti. Maradona'nın harika ara pasında, kaleci Schumacher ile karşı karşıya kalan Bruchaga'nın golüyle, Tangocular tarihlerinde 2. Kez dünya kupasını kucaklamıştı.

4 yıl sonra İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda roller değişmişti. Bu kez favori Batı Almanya'ydı. Aslında Arjantin'in finale kadar gitmesini kimse beklemiyordu. Ancak 30 yaşındaki Maradona liderliğinde Tangocular, Brezilya ve İtalya gibi favorileri eleyerek finalde bir kez daha Panzerler'in rakibi oldu.

Arjantin, çok iyi savunma yaparak rakibini kilitlese de, bugün hala tartışılan bir penaltı kararı ile bu kez kazanan Batı Almanya oldu. Bu aynı zamanda, Almanya'nın dünya kupalarındaki son şampiyonluğuydu.

Almanya ile Arjantin, bugüne dek toplam 20 kez karşı karşıya geldi. Arjantin 9 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Almanya 7 kez kazandı. 4 maç berabere bitti.

2014 Dünya Kupası'nda, Almanya'nın 17 golüne karşılık Arjantin 8 gol attı. Eleme maçlarında kalesinde gol görmeyen Arjantin, grup sürecinde toplam 3 gol yedi. Almanya ise şu ana kadar kalesinde 4 gole izin verdi.

Tangocular'ın en golcü ismi Lionel Messi. Messi, tamamı grup sürecinde olmak üzere 4 gol attı. Almanya cephesinde ise Thomas Müller'in 5 golü bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...