Belçika'da zafer Heikkinen'in

Dünya Rallycross şampiyonasında heyecan bu sefer Belçika'ya taşındı ve rekabet tüm hızıyla devam etti. Bu yıl ilki düzenlenen dünya şampiyonasının 6. ayağını da yine farklı bir isim kazandı.

NTV Spor 13.07.2014 - 17:39
Belçika'da zafer Heikkinen'in

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu tarafından bu yıl ilk defa organize edilen ve ralli ile pist yarışları heyecanını farklı bir formatla bir araya getiren Dünya Rallycross Şampiyonası'nın 6. ayağı Belçika'da yapıldı.

2. gün eleme serisi yarışları yağmur altında yapılırken, genel klasman lideri olarak Belçika'ya gelen genç pilot Reiniss Nitiss üst üste şanssızlıklar yaşadı ve eleme serilerini 9. sırada tamamladı.

Günün ilk yarı finalinde iyi bir haftasonu geçiren Johan Kristofferson, Topi Heikkinen ve Timmy Hansen finale yükseldi. Genel klasman lideri Nitiss ise bu yarı finalde 5. oldu ve finale kalamadı.  2. yarı finaldeyse Petter Solberg, Pontus Tidemand ve Anton Marklund adını finale yazdırdı.

Topi Heikkinen 2. çizgide başlamasına rağmen çok iyi start aldı ve finalin ilk virajını lider döndü. Sonrasında da sezona Portekiz'de zaferle başlayan eski dünya ralli şampiyonu Petter Solberg liderliğe oturdu ve son tura kadar koltuğunu kimseye vermedi. Ancak Solberg son turda otomobilinin süspansiyoınunda bir sorun yaşayınca Topi Heikkinen son bölümde yeniden liderliğe yerleşti ve sezonun 6. yarışında 6. farklı kazanan olmayı başardı.

Petter Solberg finalde zaferi son anda yitirse de iyi geçirdiği haftasonu sayesinde genel klasmanda zirveye yerleşmeyi başardı.

Sayfa Yükleniyor...