Almanlar '4' köşe!

Finalde Arjantin'i uzatma sonunda 1-0 yenerek 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'da kaptan Philipp Lahm'a şampiyonluk kupasını FIFA Başkanı Sepp Blatter verdi. Almanlar bu zaferle 4. Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüş oldu.

NTV Spor 14.07.2014 - 02:00
Almanlar '4' köşe!

Brezilya'nın evsahipliği yaptığı 20. FIFA Dünya Kupası'nın madalya töreni öncesinde bireysel ödüller sahiplerini buldu. Kupanın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nü layık görülen Arjantin'den Lionel Messi ve en iyi kaleciye verilen Altın Eldiven Ödülü'nü kazanan Almanya'dan Manuel Neuer ödüllerini aldı.
     
Kupa törenine Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini katıldı. Blatter'in seremonide bazı taraftarlarca yuhalanması dikkati çekti.
     
İkincilik madalyalarını almak için tribünde oluşturulan platforma giden Arjantinli futbolcular, Alman oyuncular tarafından alkışlandı. 2014 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonu Almanya'nın kaptanı Philipp Lahm, şampiyonluk kupasını FIFA Başkanı Blatter'den aldı. Lahm'ın kupayı kaldırdığı sırada Maracana Stadı'nın üstünde havai fişekler patlatıldı.
     
Ayrıca, Rio de Janeiro kentinin simgelerinden biri olan Hz. İsa heykeli de Almanya bayrağı ile ışıklandırıldı.
     
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Öte yandan tribünlerde çoğunluğu oluşturan Arjantinli futbolseverlerden bazılarının, uzatmada kaybedilen kupa sonrası gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Sayfa Yükleniyor...