"Sabırlı olmamız gereken bir maç"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Chikhura Sachkhere ile yapacakları maç hakkında, "Onları hem burada hem de orada yenecek gücümüzün olduğunu düşünüyorum. Ancak sabırlı olmamız gereken bir maç" dedi.

NTV Spor 15.07.2014 - 16:01
"Sabırlı olmamız gereken bir maç"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kampın son gününde düzenlenen barbekü partisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kartepe kampının güzel geçtiğini belirterek, yaptıkları her antrenmanın olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Kamp döneminde düşündüklerini futbolcuların sahaya yansıtmaya çalıştığını ifade eden Güneş, Emre Taşdemir'in sakatlığı dışında olumsuzluk yaşamadıklarını kaydetti.

Güneş, fizik olarak daha üst seviyeye çıktıklarını, taktiksel anlamda da gelişmeler kaydettiklerini dile getirerek, "Rakiple ilgili de dün itibariyle bilgi vermeye çalıştık. Her günümüz dolu dolu geçti. Her gün 17 Temmuz'da oynayacağımız Chikhura Sachkhere maçına kadar hazırlıkları yapmaya çalıştık. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını sahada alacağız" diye konuştu.

"TAIWO VE FREY'IN DURUMU"
Takımda hem tanıdığı hem de uzaktan takip ettiği futbolcuların bulunduğunu belirten Güneş, kampta çalışma arzusu hem yüksek hem de eksik olan futbolcuların bulunduğunu bildirdi.

Güneş, geçen sezon az maç oynayanların sıkıntılarının bulunduğunu ifade ederek, "Özellikle bizim için büyük sorunlardan biri, geldiğimiz ilk günden beri Frey ve Taiwo'nun durumu vardı. Onlar geçen sene üretken olamadığı için bu yıl da olumsuz durum vardı. Şu anda iyi çalışıyorlar ama onlar için bir 10 günlük program yapmıştık. Bu ilk maç sonrasında daha fazla takımla birlikte olmasını düşünüyoruz ama herşeye rağmen onların kendi durumlarıyla ilgili son kararı yönetimle ve kendileriyle birlikte vereceğiz" şeklinde konuştu.

Takıma yeni katılan gençlerin iyi niyetle güzel çalışmalar yaptığını dile getiren Güneş, Enes, Ozan, Ertuğrul, Oğulcan ve Zeki'nin yetenekli genç futbolcular olduğunu söyledi.

Güneş, bu isimlerden bir kaçını takımda tutmayı düşündüğünü vurgulayarak, diğerleriyle ilgili kararını altyapı antrenörüyle görüştükten sonra vereceğini kaydetti.

"2 MAÇ SONUCUNDA TURU GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Gazetecinin "UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere ile 17 Temmuz'da sahalarında yapacakları maçı nasıl değerlendiriyorsunuz " sorusu üzerine Güneş,rakiplerini izleme şansı bulduğunu söyledi.

Takım oyununu iyi oynayan ve uyumlu bir rakiple karşılaşacaklarını ifade eden Güneş, rakiplerinin fizik olarak da daha hazır olduğunu kaydetti.

Güneş, Chikhura Sachkhere'nin rakibi oynatmamaya çalıştığını ve zaman zaman uzun topları da denediğini dile getirerek, "Bizim de kendimize ait değerlerimiz ve özelliklerimiz var. Onları kullanmaya çalışacağız. Sezon başında bu kadar hazır bir takıma karşı zorlanabiliriz, onun için sabırlı olmamız gereken bir maç. Maçın zorlukları o olacaktır. Rakibimizi izledim. Zaman zaman topla çıkarken hata yaptıkları zaman kullanabiliriz, kanatlardan kullanabiliriz. Ayağa paslarla hızlı oynarsak etkili olacağımızı düşünüyorum. Bizde de o tip oyuncular var ama kolay maç olmayacak. 2 maç sonucunda turu geçmeyi düşünüyoruz. Çünkü, ilk maçta alacağımız iyi sonuç kesin sonuç olmayacaktır. Onları hem burada hem de orada yenecek gücümüzün olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu gösteririz" şeklinde konuştu.

Taraftarın satışa çıkan biletlere rağbet gösterdiğini belirten Güneş, bu durumun onların takıma olan sevgisini gösterdiğini vurguladı.

 

Sayfa Yükleniyor...