Dev organizasyon İstanbul'un!

Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları İstanbul'da yapılacak.

NTV Spor 17.07.2014 - 13:06
Dev organizasyon İstanbul'un!

Türkiye, oylamada Rusya, Azerbaycan ve Bulgaristan'ı geçerek, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları öncesindeki dev organizasyona ev sahipliği hakkı kazandı.

2016'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olimpiyat oyunları öncesi, Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları İstanbul'da yapılacak.

Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Yönetim Kurulu'nun İstanbul'da yaptığı toplantıda önümüzdeki iki yılda yapılacak organizasyonların yerleri belirlendi.

Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan ve Türkiye'nin yarıştığı, AIBA 2016 Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları'nın ev sahibi ülke oylamasında, Bulgaristan ve Rusya'ya oy çıkmazken, Azerbaycan 2 oy aldı. Türkiye ise toplamda 18 oy alarak bu dev organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

AIBA Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu sonuçları açıklamasının ardından, İstanbul'un bu büyük organizasyonu kazanmayı fazlasıyla hak ettiğini ve Türkiye Boks Federasyonu'nu tebrik ettiğini söyledi.

Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları öncesi Trabzon'da yapılan Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları'nın ardından ikinci kez üst üste böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak ilk ülke oldu.

Erkeklerde 10, kadınlarda ise 3 sıklette yarışmaların yapılacağı organizasyonda, sporcular 2016 Olimpiyat Oyunları'na vize alabilmek için İstanbul'da mücadele verecek.

Trabzon'da yapılan elemelerde, Türkiye Londra Olimpiyat Oyunları'na 6 sporcuyla katılma hakkı kazanmıştı.

EYÜP GÖZGEÇ: ÜLKE OLARAK MUTLUYUZ
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı, AIBA ve EUBC Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Gözgeç, sonucun Türk boksu için harika bir haber olduğunu belirterek " Bize güvenen AIBA başkanı ve yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Daha önce yaptığımız uluslararası büyük organizasyonlardaki başarılarımız, bu sonucun çıkmasında önemli rol oynadı. Ülke olarak çok mutluyuz, hayırlı olsun " diye konuştu.

Hedeflerinin Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'na maksimum düzeyde sporcu göndermek olduğunu ifade eden Gözgeç, yaptıkları sunumun da bu sonucun çıkmasında belirleyici olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...