UEFA'dan İsrail’e veto!

İsrail takımları, Avrupa kupalarındaki maçlarını kendi ülkelerinde oynayamayacak. UEFA, Gazze'ye yönelik saldırdı nedeniyle İsrail topraklarının güvenli olmadığına karar verdi. UEFA ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle iki ülke takımlarının kupalarda eşleştirilmeyeceğini açıkladı.

NTV Spor 17.07.2014 - 23:59
UEFA'dan İsrail’e veto!

Uluslararası ilişkilerdeki siyasi gerilim futbolu da olumsuz etkiledi.

UEFA, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgenin güvenli olmadığına dikkat çekerek, bu yüzden İsrail kulüplerinin Avrupa kupalarındaki maçlarını ülke dışında oynamasına karar verdi. UEFA acil durum Paneli'nde alınan karar uyarınca İsrail kulüpleri ikinci bir duyuruya kadar kendi ülkelerine Avrupa kupası karşılaşması oynayamayacak.

Paneldeki bir diğer konu Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimdi.

UEFA, bölgedeki güvenlik sorunları nedeniyle daha önce Ukrayna ekiplerinin Avrupa kupası maçlarının Kiev ve Lviv kentlerinde oynanabileceğini açıklamıştı. Panelde bu iki kente ek olarak Dnipro-Petrovsk ve Odesa kentlerinde de karşılaşmaya çıkılabileceği karara bağlandı.

UEFA, buna ek olarak Rusya ve Ukrayna Futbol Federasyonlarının isteği ile, iki ülkenin takımlarının ikinci bir duyuruya kadar kupalarda birbiriyle eşleşemeyeceğini de açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...