Evra'nın yeni takımı belli oldu!

Patrice Evra, Juventus'ta... Manchester United'ın Fransız yıldızı İtalyan ekibi ile anlaştı. Evra, Juventus ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

NTV Spor 21.07.2014 - 19:26
Evra'nın yeni takımı belli oldu!

8 yıldır Manchester United forması giyen Evra , bundan böyle Juventus'un başarısı için ter dökecek.

33 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu, İtalya Serie A şampiyonu Juventus ile anlaştı. Geçtiğimiz sezonun sonunda da Kırmızı Şeytanlar ile ayrılık noktasına gelen ancak daha sonra 1 yıllık yeni kontrat yapan sol bek oyuncusu, bu kez İngiltere'ye veda etti.

İtalyan ekibi, Patrice Evra ile yıllık 1.5 milyon sterlin ücret karşılığında 2 yıllık sözleşme imzaladı. Juventus ise Manchester United'a 1.2 milyon sterlin bonservis bedeli ödeyecek.

2014 Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takım formasıyla boy gösteren tecrübeli futbolcu, geride kalan sezonda United'da 45 resmi maçta görev almış ve 3 gol atıp 7 asist yapmıştı.

2005-2006 sezonunun devre arasında 5 milyon pound karşılığında Monaco'dan Manchester United renklerine bağlanan Evra, İngiliz ekipte toplamda ise 379 resmi maça çıkıp 10 gol attı.

Nemanja Vidic'in olmadığı dönemlerde sahaya kaptan olarak çıkan Evra, İngiliz ekipte 5 Premier Lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 3 Lig Kupası ve 1 defa da Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. Evra, 2009'da hem UEFA hem de FIFA tarafından yılın en iyi ilk 11'ine seçilmişti.

Sayfa Yükleniyor...