"Oğluna gitmedi, bana geldi"

Fabregas, Chelsea’ye transferinin perde arkasını anlattı: “Mourinho, oğlunun sezondaki son maçını izlemek yerine benimle transfer konuşmaya geldi. Benden beklentilerini anlattı. Beni ne kadar istediğini gösterdi.”

NTV Spor 23.07.2014 - 14:43
"Oğluna gitmedi, bana geldi"

Barcelona'dan Chelsea'ye transfer olan Cesc Fabregas, kulüp televizyonuna verdiği röportajda Jose Mourinho'nun kendisini nasıl ikna ettiğini anlattı.

Fabregas, “Bir Pazar akşamüstü benimle transfer görüşmesine geldi. Oğlunun futbol sezonunda son maçının olduğu gündü. Oğlunu seyretmek, oğlunun yanında olmak yerine benimle yüz yüze görüşmedeydi. Bu çok büyük bir fedakarlık. Benden beklentilerini açık açık anlattı. Beni takımında ne kadar istediğine ikna etti. Benim için en iyi seçeneğin Chelsea olduğunu gösterdi bana” dedi.

Bir dönem Arsenal kaptanlığı yapan, dolayısıyla Chelsea'ye transferi Londra'da büyük yankı bulan İspanyol futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Jose'nin takımlarıyla oynamak, onlarla sahada başetmek hep çok zor oldu. Taktik olarak hep üst düzeydedirler ve çok disiplinlidirler. Oyuncularından en iyisini almayı bilen bir teknik adam. Benim için anlaşmanın Dünya Kupası öncesi tamamlanması da önemliydi. Kafamın rahat olmasını, gelecek sezon nerede olacağımı bilmeyi istiyordum. Bir değişikliğe ihtiyacım vardı. Jose Mourinho ile konuşunca en iyi alternatifin Chelsea olduğunu anladım.”

Mourinho'nun 14 yaşındaki oğlu Jose Junior ile ilişkisi çok yakın. Junior, Stamford Bridge'deki maçlarda babasının hemen arkasındaki koltukta oturuyor.

Sayfa Yükleniyor...