Brezilya'da 2. Dunga dönemi!

Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Dunga oldu.

NTV Spor 23.07.2014 - 14:49
Brezilya'da 2. Dunga dönemi!

Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklığı sonrası görevinden istifa eden Luis Felipe Scolari'nin yerine, Brezilya Milli Takımı'nın başına  ikincisi kez Dunga getirildi.

İlk olarak 2006'da takımın başına geçen, Brezilya'nın 2010 Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etmesi üzerine görevine son verilen Dunga, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2014 Dünya Kupası'nın Brezilya için iyi bir ders olduğunu söyleyen Dunga, “Şimdi her şeye en baştan başlayıp hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor. Ben hayal satmıyorum. Taraftar üzerinde beklenti yaratabilmek için gerçek başarılara ihtiyacınız vardır. Futbolu sınırların içine hapsemedezsiniz. Her daim beklenmedik sonuçlara hazır olmalısınız. Kendisini futbola adayan, daha iyi işler başarmaya çalışan insanların sayısı her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

Dunga, Brezilya Milli Takımı'nın bir dönemin en iyi takımı olduğuna dikkat çekerek, “Kadromuzda hala aynı yeteneğe sahip oyuncular var ve yeniden aynı seviyeyi yakalamak için çok çalışmalıyız. Brezilya her zaman saygı duyulan bir takım olmuştur. Hatalarımızı telafi etmek ve yeniden dünyanın en iyisi olmak için mücadeleden vazgeçmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Brezilya basını daha önce Corinthıans'a 2012'de Libertadores Kupası ile Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandıran Tite'nin de teknik direktörlük koltuğuna yakın olduğunu iddia etmişti. Dunga, konuyla ilgili olarak "benim yerime göreve getirilen Tite olsaydı, eminim o da Brezilya'nın başarısına katkı sağlayabilirdi" dedi.

Sayfa Yükleniyor...