Dyke'den özeleştiri

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, federasyonun İngiliz futbolunu yansıtmadığını savundu. Dyke, çoğunluğu beyazlar ve erkeklerden oluşan federasyonun değişmesi gerektiğini söyledi.

NTV Spor 27.07.2014 - 13:23
Dyke'den özeleştiri

“İngiltere Futbol Federasyonu'nun çoğunluğunu beyazlar ve erkekler oluşturuyor. Bu durum değişmeli." bu sözler Federasyon Başkanı Greg Dyke'a ait. Dyke, BBC'de yaptığı açıklamada başkanı olduğu federasyonun İngiliz futbolunu yansıtmadığını savundu.

Dyke "İngiltere'de oynanan futbola, futbolculara ve taraftaralara bakarsanız federasyonun onları temsil etmediğini görürsünüz. Bu durum değiştirmeli. Ancak bunu tek başımıza başaramayız taraftarların da bize destek vermesi gerek" diye konuştu.

Buna karşın yaklaşık 120 üyeden oluşan İngiltere Futbol Federasyonu'nun bünyesinde taraftarları temsilen yalnızca bir kişi bulunuyor. Bu durum eleştilere sebep olurken federasyonda ırk ayrımcılığı yapıldığını savunan bir başka isim de eski İngiltere Milli Takım futbolcularından Sol Campbell oldu.

Campbell, kendi hayat hikayesini anlattığı kitapta "Beyaz olsaydım, İngiltere Milli Takım kaptanlığını 10 yıl boyunca yapabilirdim" ifadeleriyle tepki gösterdi.

 

 

Sayfa Yükleniyor...