United'a Adidas'tan zor görev!

Manchester United'ın Adidas ile yaptığı dev sponsorluk anlaşmasının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Anlaşmaya göre United, 2015-16 sezonundan itibaren üst üste 2 kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edemezse 750 milyon sterlinlik gelirin üçte birini kaybedecek.

NTV Spor 01.08.2014 - 12:37
United'a Adidas'tan zor görev!

Manchester United, Alman spor giyim firması Adidas ile dev bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Anlaşma sayesinde United'ın kasasına 10 yıl içinde toplam 750 milyon sterlin girecek. Ancak Alman firması, İngiliz ekibine bu parayı ödemek için isminin Şampiyonlar Ligi'nde de duyulmasını istiyor.
 
Ayrıntıları ortaya çıkan anlaşmaya göre United, 2015-16 sezonundan itibaren üst üste 2 kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemezse 750 milyon sterlinlik gelirin üçte birini kaybedecek. Ayrıca sponsor firmanın Manchester United'ın küme düşmesi halinde anlaşmayı feshetme hakkı da bulunuyor.

David Moyes yönetiminde kabus gibi bir dönem geçiren United, bu sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edemeyecek. Geçen sezonu 7'inci basamakta bitiren İngiliz ekibi, üst üste 18 yıl boyunca Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermişti.


 

Sayfa Yükleniyor...