Real Murcia yeniden 2. Lig'de!

İspanya'da borçlarını ödeyemeyeceğine kanaat getirilerek üçüncü lige düşürülen Real Murcia Kulübü, ticari mahkemenin verdiği karar sonrasında yeniden ikinci lige kaydedildi. İspanya Futbol Federasyonu, ikinci ligdeki takım sayısının 23'e yükselmesi sonrası çözüm arayışına başladı.

NTV Spor 18.08.2014 - 21:35
Real Murcia yeniden 2. Lig'de!

İspanyol futbolunda son dönemlerde oldukça sık ortaya çıkan kulüplerin borçları, ticari mahkemenin aldığı kararla içinden çıkılmaz bir hal aldı.
     
Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Kurumu, borçlarını ödeyecek bir bütçe sunmadığı ve LFP'nin ekonomik yönetmeliğini yerine getirmediği gerekçesiyle üçüncü lige düşürdüğü Real Murcia Kulübü'nü, ticari mahkemenin kararıyla yeniden ikinci lige aldı.
     
Real Murcia'nın itirazı üzerine devreye giren Madrid 7 numaralı ticari mahkeme, bu kulübün tekrar ikinci ligde mücadele etmesi gerektiği yönünde kararıalınca buna uymak zorunda kalan LFP, Real Murcia'nın yeni sezon için ikinci lige  kaydedildiğini açıkladı. Ancak LFP, ilk verdiği kararda Real Murcia'nın yerine Mirandes Kulübü'nü ikinci lige kaydetmişti. Bu nedenle 22 olması gereken takım sayısı 23'e yükseldi.
     
İspanya İkinci Ligi'nde fikstür gereği maçların 24 Ağustos'ta başlaması gerekirken, kaç takımın olacağıyla ilgili son kararı İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) verecek. Bugün kararını vermesi beklenen RFEF, şimdiye kadar olduğu gibi ikinci ligde 22 takımın olacağını belirtip, Mirandes'i tekrar 3. lige düşürecek ya da geçen sezon üçüncü lige düşen ve teknik direktörlüğüne Zinedine Zidane'ın getirildiği Real Madrid Castilla'yı ikinci lige kabul edip, takım sayısını 24'e çıkartacak.
     
Bu arada, Real Murcia Kulübü Başkanı Jesus Samper, geçen hafta sonu yaptığı basın toplantısında, "Sanki bu ülkede borcu olan tek kulüp Real Murcia. LFP, Real Murcia'yı dışlamak için böyle bir kılıf uydurdu" diyerek, LFP'yi suçlamıştı.
     
12 milyon euro borcu bulunan kulübün en büyük hissedarı Samper, hisselerini satmaya hazır olduğunu ancak bunları alacak kişinin veya şirketin şeffaf bir şekilde tüm bilgilerini kamuoyu ile paylaşıp, bankaya teminat yatırması gerektiğini belirtmişti.
      

Sayfa Yükleniyor...