Simeone'nin hobisi: Kupa koleksiyonculuğu

1985'ten bu yana ilk kez İspanya Süper Kupası'nı müzesine götüren Atletico Madrid'in başarısında teknik direktör Diego Simeone'nin büyük payı bulunuyor. Arjantinli çalıştırıcı, birçok yıldız oyuncu takımdan ayrılmasına karşın yeniden oluşturduğu kadroyla yine zafere ulaşmayı başardı.

NTV Spor 23.08.2014 - 14:47
Simeone'nin hobisi: Kupa koleksiyonculuğu

Aralık 2011'de Atletico Madrid Teknik Direktörlüğü'ne getirildiğinde, ligde istediği sonuçları alamamış; ekip olmayı başaramamış bir takım buldu Diego Simeone... Gregorio Manzano'nun boşalttığı koltuğa oturduğu andan bu yana ise; Atletico Madrid'e kazandırdığı kimlik ve kupalarla alkışları toplamaya devam ediyor.

Göreve geldiği sezon, UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Arjantinli teknik direktör, koleksiyonuna Ağustos 2012'de UEFA Süper Kupası'nı ekledi. Bir sonraki sezon Atletico Madrid'e İspanya Kral Kupası'nı kazandıran Simeone  geçen sezon da unutulması mümkün olmayan bir başarıya imza attı. 44 yaşındaki teknik direktörün yönetimindeki takım, kulübün müzesine 18 yıl sonra bir şampiyonluk kupası kazandırdı.

MÜTEVAZI KADROYLA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ
Simeone'nin Atletico Madrid'i mütevazı denilebilecek bir kadroyla devlerin arasından sıyrılıp, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon final oynadı. Godin'in golüyle tarihinde ilk kez Avrupa'nın en büyük kupasını havaya kaldırmaya çok yaklaşan Atletico'nun düşü, Sergio Ramos'un 90+3'te maça eşitliği getiren sayısı ve uzatma bölümünde yediği gollerle sona erdi.

29 YIL SONRA GELEN ZAFER
Courtois, Diego Costa, Filipe Luis ve Adrian gibi oyuncuların ayrılması nedeniyle Atletico Madrid'in bu sezon güç kaybedeceği düşünülüyordu. Ancak Simeone ve yenilenen ekibi; daha sezonun ilk resmi maçlarında ne kadar iddialı olduklarını ortaya koydular. İspanya Süper Kupası ilk maçında Real Madrid ile Santiago Bernabeu'da 1-1 berabere kalan Atletico, rövanşta rakibini yeni transfer Mandzukic'in golüyle 1-0 mağlup edip 29 yıl sonra zafere ulaştı.

Öyle görünüyor ki; kadrodaki oyuncular değişse de takımın başında Diego Simeone olduğu sürece; Atletıco Madrid alan daraltan, disiplinli ve mücadeleden taviz vermeyen futboluyla yeni başarılar kazanmaya devam edecek.

 

Sayfa Yükleniyor...