Amerika Açık başlıyor!

Tenis dünyasında gözler sezonun son Grand Slam Turnuvası Amerika Açık'a çevrildi. Turnuvaya erkeklerde Novak Djokovic, kadınlarda ise Serena Williams bir numaralı seribaşı olarak başlayacak. Erkeklerde gözler sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilen son şampiyon Rafael Nadal'ı arayacak.

NTV Spor 24.08.2014 - 11:43
Amerika Açık başlıyor!

Tenis dünyasının son büyük turnuvası Amerika Açık'ta kuralar çekildi ve artık maçların başlaması bekleniyor... Erkeklerde son şampiyon Rafael Nadal'ın turnuvadan çekilmesinin ardından dünya 2 numarası Novak Djokovic, son dönemde yeniden eski formuna ulaştığı görülen ve tenis tarihinin en çok Grand Slam kazanan erkek raketi Roger Federer, yine favori listesinin başında. Üstelik Federer ile Djokovic'in ancak finalde karşılaşacak olması iki tenisçinin de önünü açacak.

Son dönemde beklenentilerin altında kalan Andy Murray ise şu an formunun zirvesinde olduğunu ve sezonu şampiyonlukla noktalamak istediğini söyledi. Avustralya Açık'ta çeyrek, Wimbledon'da ise yarı final oynayan ve dünya sıralamasında 8 numaraya yükselen Grigor Dimitrov, sürpriz yapması en olası oyuncu.
 
Rogers Cup'ta Novak Djokovic, Andy Murray, Grigor Dmitrov ve Roger Federer'i eleyerek dikkatleri üzerine çeken Jo Wilfried Tsonga ise turnuvada öne çıkması muhtemel bir başka isim.

FAVORİ YİNE SERENA WILLIAMS
Kadınlarda ise son şampiyon Serena Williams Amerika Açık'taki 6. şampiyonluğunu elde etmek için korta çıkacak. Bu sezon Grand Slam turnuvalarında hayal kırıklığı yaşamasına rağmen Williams, yine en büyük favori olarak gösteriliyor. 

Williams'ı bu turnuvada zorlayabilecek isimlerin başında Maria Sharapova geliyor. Victoria Azarenka ise son iki Amerika Açık'ta final oynamasına rağmen sakatlıklarla geçen zorlu bir sezonun ardından turnuvaya 13 numaralı seribaşı olarak katılıyor.

Fransa Açık finalisti Simona Halep ve son Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova da turnuvanın favorileri arasında. Öte yandan kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu arayan Agnieska Radwanska kadınlar mücadelesini heyecanlı kılacak tenisçilerin başında geliyor.

 

Sayfa Yükleniyor...