Trabzonspor'un rakiplerini tanıyalım!

Trabzonspor'un rakiplerini yakından tanıyalım...

NTV Spor 29.08.2014 - 18:54
Trabzonspor'un rakiplerini tanıyalım!

Trabzonspor'un yer aldığı "L" grubuna birinci torbadan giren Metalist Kharkiv ülkedeki karışıklık nedeniyle her Ukrayna takımı gibi sıkıntılı günler geçiriyor. Transfer yapamayan Metalist geçtiğimiz sezon Bologna'da kiralık olarak forma Giyen Jonathan Cristaldo'yu bonservisiyle Palmeiras'a verdi. Geçen sezon Kharkiv adına 18 gol atan Marko Devic de Rubin Kazan'a transfer oldu. Avrupa Ligi play-off'un da Ruch Chorzow'u eleyerek gruplara kalan Ukaryna temsilcisi ligde de ilk 4 haftada 2 galibiyet alırken 2 kez sahadan puansız ayrıldı. Kadrosundaki Arjantinli oyuncularla dikkat çeken Metalist'in en etkili silahları  arasında  Sebastian Blanco, Cleiton, Jose Sosa ve Alejandro Gomez yer alıyor.

Trabzonspor'un grubundaki bir başka takım Legia Varşova sancılı bir ön eleme macerasını geride bırakarak Avrupa Ligi'ne katıldı.  Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Celtic ile karşılaşan Polonya temsilcisi, rakibini elemesine rağmen cezalı oyuncu oynattığı için UEFA tarafından Devler Ligi'nden men edilmişti. Legia Varşova'nın yerine play-off'ta mücadele eden Celtic ise  Maribor'a elenerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamamıştı. Maribor'un Devler Ligi'ne gitmesiyle Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Legia Varşova geçtiğimiz sezon da Trabzonspor ile aynı grupta yer almıştı. Bordo-mavililer rakibini her iki maçta da mağlup etmeyi başarmıştı. Bu sezon 6. Haftası geride kalan ligde 4 galibiyet alan Legia Varşova bir kez berabere kalırken bir kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Polonya ekibi, geçtiğimiz sezon 33 maçta 12 gol atan Gürcü yıldızı Vladimer Dvalishvili'yı bonservissiz Danimarka temsilcisi Odense'ye kaptırdı. Legia, Dvalishvili yerine geçtiğimiz sezon polonya 2. Liginde top koşturan Arkadiusz Piech'i kadrosuna kattı.

4. Torba'nın güçlü takımlarından Lokeren Belçika futbolunun köklü kulüplerinin başında geliyor. Avrupa Ligi play-off'un'da İngiliz temisilcisi Hull City'i eleyerek gruplara kalan Lokeren, 5. Haftası geride kalan Belçika Ligi'nde 2 galibiyet alırken 2 kez yenildi bir kez de berabere kaldı. Zulte Waragem'de 113 maçta 48 gol 21 asist ile oynayan Mbaye Leye'yi kadrosuna katan Lokeren geçtiğimiz sezon takımın gol yükünü çeken Hamdi Harbaoui'yi ise kaybetti. 42 maçta 24 gol atan Tunuslu yıldız Katar Ligi'ne transfer oldu.

Sayfa Yükleniyor...