Fin Hamamı'nda keyif çattılar!

ABD’den gövde gösterisi! FIBA Dünya Kupası C Grubu’ndaki ilk maçında Finlandiya ile karşılaşan ABD, sahadan 59 sayı farkla 114-55 galip ayrılarak rakiplerine gözdağı verdi. 12 Dev Adam, bugün 22.30’da ABD ile karşılaşacak. Bu maç NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak.

NTV Spor 31.08.2014 - 00:22
Fin Hamamı'nda keyif çattılar!

FIBA Dünya Kupası C Grubu'ndaki rakiplerimizden ABD ilk maçında Finladiya ile karşı karşıya geldi.

Turnuvanın en büyük şampiyonluk adayı ABD, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmada Finlandiya'yı 59 sayı farkla 114-55 mağlup ederek rakiplerine gözdağı verdi.

12 Dev Adam, C Grubu'ndaki ikinci maçında bugün ABD ile saat 22.30'da karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

Karşılaşmaya çok hızlı giren ABD hücumda kolay sayılar bulurken, sert savunmasıyla rakibine kolay pozisyon vermedi. Finladiya'ya üstünlüğünü kabul ettirmekte zorlanmayan ABD ilk çeyreği de 31-16 önde kapattı.

ABD ikinci çeyrekte yaptığı savunmayla rakiplerine gözdağı verdi. Kolay sayılar üretmeye devam eden ABD, Finladiya'ya bu çeyrekte sadece 2 sayı şansı tanıdı ve soyunma odasına da 60-18'lik skorla soyunma odasına 42 sayı üstün gitti.

İkinci yarıya da etkili savunma yaparak başlayan ABD, arayı açmaya devam etti. Oyun disiplininden uzaklaşan Finladiya karşısında çok rahat bir oyun sergileyen ABD, son çeyreğe de 89-39'lik skorla önde başladı.

Son çeyrekte de hızlı hücumlardan basketler bulmaya devam eden ABD, çok rahat bir oyun çıkardığı maçta arayı açmaya devam etti. Anthony Davis ve DeMarcus Cousins'in pota altında kurduğu üstünlükle boyalı alanı domine eden ABD maçı da 59 sayı farkla 114-55 kazandı.

ABD'de Klay Thampson 18 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, Anthony Davis 17 sayı, 4 ribaund, 3 asistle, kenardan gelen Derrick Rose da 12 sayı ve 3 asistle galibiyette önemli rol oynadı. Finladiya'da ise Huff ve Koponen 12'şer sayıyla mücadele etti. 

Sayfa Yükleniyor...