"Dünya Kupası'nı gördükten sonra..."

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim "Dünya Kupası’ndaki birçok takımdan iyi olduğumuzu gördük; orada olmadığımız için üzüldük. Umarım bir daha üzülmeyiz" dedi

NTV Spor 02.09.2014 - 20:03
"Dünya Kupası'nı gördükten sonra..."

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile oynayacağımız hazırlık maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Futbolculardan Mustafa Pektemek ile basının karşısına çıkan Terim “Dünya Kupası'ndaki birçok takımdan iyi olduğumuzu gördük; orada olmadığımız için üzüldük. Umarım bir daha üzülmeyiz” dedi.

Fatih Terim'in basın toplantısından satırbaşları şöyle:

“Danimarka'nın 125. yılı. Onların bu durumu çok önemsediğini biliyoruz. Biz de kendilerini kutluyoruz. Bu seneki statüye göre, bazen puan maçlarının önünde bazen de sonrasında hazırlık maçı yapabileceğiniz bir ortam var. Buna hazırlıklı olmalıyız. Özellikle aldığımız bir maç bu. Güzel bir hazırlık maçı olacak. Buna inanıyorum. İyi bir takımla oynayacağız. Tempolu, neredeyse puan maçını aratmayacak bir karşılaşma olacak. İzlanda maçı öncesinde eksiklerimizi görmemiz açısından faydalı olacak. Çok iyi bir takımla oynayacağız.”

“4 senelik bir plan yaptık. 2018 Dünya Kupası'na bir takım hazırlıyoruz. Avrupa Şampiyonası'na da gitmek istiyoruz. Dünya Kupası'nı izledikten sonra, oradaki çoğu takımdan daha iyi olduğumuzu gördük. Bu da bizi üzdü. Umarım bir daha böyle bir üzüntü yaşamayız. Orada olmak bize çok yakışacaktır.”

“Hakan Çalhanoğlu'nun üst adalesinde sorun var. Arda'nın zaten İzlanda maçında oynamasını hedefliyoruz. Belki Arda'yı son 20 dakika koyabiliriz. Mustafa'nın hafif bir sakatlığı vardı. Semih Kaya malalesef biraz rahatsız. Herkesin oynama isteği beni çok sevindiriyor. Kadro tercihim açık.”

“İzlanda bize ters gelen bir rakip. Bir tanesi hariç skor olarak bizden üstünler (Fatih Terim döneminde 12 Ekim 1994'teki maçta 5-0 galip gelmiştik) Gruptaki her takım bize geçmişte her şeyi yapmış! Letonya bile bize gereğini yapmış! Her takımı ciddiye almamız gereken bir grup. Rakip ayırt etmeksizin oynamamız lazım. “

“Huzur bizim için çok önemli. Gönül ister ki herkes buraya huzurlu gelsin. Buranın sıcak ortamı, gelen futbolcuları kucaklıyor. Kötü enerji gidiyor.”


 

Sayfa Yükleniyor...