Türkiye İzlanda'yı merkezden yıkacak!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim İzlanda maçının taktiğini belirledi. Tecrübeli teknik adam İzlanda'yı merkezden yıkacak.

NTV Spor 06.09.2014 - 00:09
Türkiye İzlanda'yı merkezden yıkacak!

Fatih Terim İzlanda maçının taktiğini belirledi. Tecrübeli teknik adam yapılan son antrenmanda oyuncularını İzlanda karşısında nasıl oynayacaklarını detaylı şekilde anlattı.

Terim, orta sahada kazanacakaları toplarla İzlanda'nın ceza sahasının merkezine hızlı ataklar yapmaları gerektiğini vurguladı. Antrenmanda oyuncularına yaptığı konuşmada "İzlanda'ya karşı en etkiki oyun, orta sahada aldığımız topu, gol için merkezden ileriye taşımak olacak. Kanatları zaten etkili kullanıyoruz ama golü merkezden bulacağız.Orta saha ve hücum arasındaki uyum, pasın şiddeti, araya ve arkaya atılan toplar çok önemi. İzlanda karşısında gol merkezden gelecek." ifadelerini kullandı.

DEFANS KURGUSU
Terim İzlanda karşısında defans hattını ise üçlü olarak kurgulayacak. Yapilan son taktik çalışmasinda 3-6-1 ve 3-4-3 sistemlerini deneyen tecrübeli çalıştiricı defans kurgusunu Hakan Balta, Ersan Gülüm ve Ömer Toprak'dan oluşturdu.

Savunma bekleri Gökhan Gönül ve Caner Erkin'i orta sahanın kanatlarında kullanan Terim, antrenman boyunca üçlü defans hattını hiç bozmadı.

Sayfa Yükleniyor...