"3 puanla başlamak önemlidir"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, İzlanda maçının hazırlıklarını İskoçya'da sürdürdü. Milli futbolcu İsmail Köybaşı, turnuvalara 3 puanla başlamanın önemli olduğunu söyledi.

NTV Spor 06.09.2014 - 14:53
"3 puanla başlamak önemlidir"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, İzlanda maçının hazırlıklarını İskoçya'da sürdürdü.
     
Newburgh kasabasındaki Newburgh East Shore Park'ta sabah idmanını gerçekleştiren milli takımda, Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu soğuk algınlığı sebebiyle çalışmada yer almadı. Sakatlıktan kurtulan Hakan Çalhanoğlu ise ilk kez takımla çalıştı.
     
Milli futbolcu İsmail Köybaşı, antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kampta güzel bir atmosferin bulunduğunu belirterek, "Her şey olumlu yönde gidiyor" dedi.
     
Takımın durumunun çok iyi olduğunu belirten Köybaşı, "Özellikle oynamış olduğumuz Danimarka mücadelesi bizim açımızdan çok iyi geçti. İkinci yarıyı ele alacaksak çok iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. Bu da oynayacağımız İzlanda maçı öncesi hem takım üzerinde bir öz güven hem de olumlu bir hava yarattı" diye konuştu.
     
Köybaşı, İzlanda maçıyla iyi bir başlangıç yapıp, daha sonra Çek Cumhuriyeti ve Letonya karşılaşmalarından iyi sonuçlar alarak yoluna devam edeceklerine inandıklarını söyledi.
     
Danimarka'nın oyun yapısının İzlanda'ya benzediğine dikkati çeken Köybaşı, "Özellikle savunmayı ön tarafta kurmaları, Danimarka'nın da İzlanda'nın da benzer özellikleri. Fatih Hoca bunları çok iyi anlatmıştı. Biz de bunları ikinci yarıda çok iyi uyguladık Danimarka mücadelesinde. Özellikle ikinci yarının performansını İzlanda mücadelesine de yansıtmak en büyük hedefimiz. 3 puanla başlamak önemlidir, biz bunun bilincindeyiz. Herkes bilincinde. Güzel bir atmosfer var. Her şey olumlu yönde gidiyor" dedi.
     
Dünya Kupası'nda yer almamanın takımı üzüp üzmediğine yönelik bir soru üzerine de Köybaşı, bunun kendilerini üzmediğini, aksine takımı hırslandırdığını düşündüğünü aktardı.
     
Köybaşı, "Biz her sene turnuvalara katılan bir takım olma hedefindeyiz. Katıldığımız takdirde de zaten bundan önce gösterdiğimiz gibi her zaman en üst tarafa oynayan takım olduk. Biz bunların bilincindeyiz bundan önce bunları gördük, bunları yapmak şu andaki tek hedefimiz" ifadelerini kullandı.
     
Milli Takım'da tekrar forma giymenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Köybaşı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le çalışmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Köybaşı, "Yurt dışındaki müsabakalarda ülkemizi temsil etmek ayrı gurur verici. Çok mutluyum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...