Yine Serena't

Sezonun son Grand Slam tenis turnuvası ABD Açık'ın tek kadınlar finalinde Danimarkalı Caroline Wozniacki'yi 6-3'lük iki sette mağlup eden ABD'li Serena Williams, 6. kez şampiyon oldu.

NTV Spor 08.09.2014 - 09:44
Yine Serena't

ABD Açık'ta kadınlar finalinde Caroline Wozniacki ile Serena Williams karşı karşıya geldi. İkilinin mücadelesi, dünya klasmanının bir numarası ve son iki sezonun ABD Açık şampiyonu Serena Williams'ın zaferiyle sonlandı. Maç boyunca toplam 28 ace atan Williams, ilk seti 6-3 kazandı. 10 numaralı seribaşı Wozniacki, ikinci sette etkili oyununu sergileyeme çalışsa da Williams, Danimarkalı rakibine cevap vermekte zorlanmadı ve bu seti de 6-3 kazanarak üst üste üçüncü, kariyerinin ise 6.  ABD Açık şampiyonluğunu elde etti.

Bu sezon geri kalan 3 Grand Slam turnuvasında son 16'dan öteye gidemeyen ABD'li Williams, bu zaferle kariyerinin 18. Grand Slam şampiyonluğuna imza attı. 32 yaşındaki tenisçi böylece Margaret Court, Steffi Graf ve Helen Wills Moody'nin ardından Martina Navratilova ve Christine Evert ile birlikte kadınlarda, en fazla grand slam turnuvası kazanan 4. tenisçi oldu.

Maçın ardından sevincini paylaşan Serena Williams, sezon başındaki performansının tatmin etmemesine rağmen bu zafer için 1 yıldır çok çalıştığını ifade etti:

“Sezon başında böyle bir başarı elde edeceğimi düşünmüyordum. Turnuvadaki hiçbir maç için ‘Kolay' diyemem. Bugün bile, Wozniacki maça kötü başlamasına rağmen yavaş yavaş toparlandı. Özellikle servisleri beni çok zorladı. Maçı 2-0 kazanmış olabilirim ama oldukça zorlandım. Kariyerimin 18'inci Grand Slam şampiyonluğunu elde etmenin verdiği mutluluğu anlatamam. Bunu üzerimde bir yük gibi hissediyordum. Şimdi ismim Chris Evert ve Martina Navratilova gibi efsane tenisçilerle birlikte anılıyor. Bu gerçekten büyük bir gurur.”

Serena Williams, bonuslarla birlikte toplam 4 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Sayfa Yükleniyor...