NBA'de bir ırkçılık skandalı daha!

NBA'de Los Angeles Clippers'ın ardından Atlanta Hawks da ırkçılık skandalıyla gündeme geldi. NBA Yönetimi, Atlanta Hawks'un sahibi Bruce Levenson’ı ırkçı söylemleri sebebiyle tüm hisselerini satmaya zorladı.

NTV Spor 08.09.2014 - 16:56
NBA'de bir ırkçılık skandalı daha!

NBA'de ırkçı söylemleri yüzünden bir takım sahibi daha hisselerini kaybetti...

NBA Yönetimi Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in ardından Atlanta Hawks'un sahibi Bruce Levenson'ı da iki yıl önce yazdığı bir mailde ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle hisselerini satmaya zorladı. Buna göre söz konusu mailde Levenson, siyahi taraftarın beyaz seyircileri korkutuğunu ve beyaz taraftarların sezonluk bilet almaktan kaçındığını söyledi. Ayrıca bu durumun takımı ekonomik açıdan zarara uğrattığı ve salona daha çok beyaz taraftar çekmeleri gerektiğini ifade etti.

Yazdıklarından ötürü pişman olduğunu söyleyen Bruce Levenson "Irkçılık söz konusu olduğunda NBA hiç tolerans göstermiyor. Bunu biliyorum ve destekliyorum. Ancak o maili yazarken beyaz taraftarları daha önemli bir konuma getirdiğimin farkında değildim" ifadelerini kullandı.

Geçen ay ırkçı söylemleri sebebiyle Clippers'ın eski sahibi Donald Sterling, ömür boyu men cezası almıştı. NBA Yönetimi ayrıca dolar milyarderi işadamının hisselerini satmaya zorlayarak kulüple ilişkisini tamamen kesmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...