Mr. Big Shot bırakıyor!

Detroit Pistons’ın tecrübeli oyun kurucusu Chauncey Billups, NBA’de geçirdiği 17 sezonun ardından emekli olmanın zamanının geldiğini söyledi.

NTV Spor 10.09.2014 - 12:54
Mr. Big Shot bırakıyor!

Parkelerden bir yıldız daha kayıyor...

Detroit Pistons'ın 37 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Chauncey Billups, oyunculuk kariyerine sona verme zamanının geldiği açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan yıldız oyuncu, “Artık emeklilik zamanının geldiğini biliyorum. Akıl olarak ve basketbol oynama arzusu  anlamında hala çok kuvvetliyim. Ancak son 3 yıldır sağlıklı olmadığım gerçeğini de gözardı edemem. Hala basketbol oynamayı deneyebilir ve belirli bir noktaya gelebilirim. Fakat kendi seviyemde devam etmem mümkün değil... Bunu anladığınızda da emekli olma zamanının geldiğini söyleyebilirsiniz” dedi.

Geçtiğimiz sezon Detroit Pistons forması giyen Billups, kulübü sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullanmayacağını açıkladığında serbest kaldı. Sakatlıklar nedeniyle son 3 sezonda toplam 61 maçta forma giyebilen tecrübeli isim, geçtiğimiz sezon 3.8 sayı, 1.5 ribaund ve 2.2 asist ortalamalarıyla oynadı.

NBA kariyerinde 1,043 maçta oynayan Billups, 15.2 sayı, 2.9 ribaund ve 5.4 asist ortalamaları tutturdu. Yıldız oyuncu, Detroit Pistons'ın 2004 yılında şampiyonluğa ulaştığı final serisinin MVP'si seçilmişti. 

Sayfa Yükleniyor...