Cilic 7 basamak atladı!

Amerika Açık'ın ardından ATP sıralamasında önemli değişiklikler oldu. Turnuvanın şampiyonu Marin Cilic 7 basamak yükselerek dünya 9 numarası oldu. Andy Murray ise 6 yıl sonra ilk kez en iyi 10 tenisçi arasında yer alamadı.

NTV Spor 10.09.2014 - 14:46
Cilic 7 basamak atladı!

Sezonun son Grand Slam Turnuvası Amerika Açık'ın ardından erkekler dünya sıralamasında ilk beşteki isimler yerini korudu.

Amerika Açık'a yarı finalde veda eden Novak Djokovic dünya bir numarası unvanını sürdürdü. Sakatlığı yüzünden Amerika Açık'tan çekilmesine karşın Rafael Nadal da ikinciliği kaptırmadı. Bunun yanı sıra Roger Federer, Stanislas Wawrinka ve David Ferrer ilk beşteki yerini koruyan diğer isimler oldu.

Dünya sıralamasındaki en belirgin çıkışı kariyerinin ilk grand slam turnuvasını kazanan Marin Clic yaptı. Hırvat tenisçi 16'ncı sıradan dokuzunculuğa yükselerek dünyanın en iyi 10 tenisçisi arasında yer aldı. Cilic'in Amerika Açık finalinde mağlup ettiği Kei Nishikori de üç basamak yükselerek sekizinci sırayı aldı.

Bu sezon oynadığı grand slamlerden hayal kırıklığıyla ayrılan Andy Murray ise 2008'den bu yana ilk kez ilk 10'da yer almıyor. İskoç tenisçi dünya 9 numarasından onbirinci sıraya gerilerken, onuncu basamağın sahibi Grigor Dimitrov oldu.

Sayfa Yükleniyor...