Sırbistan finale nasıl geldi?

Sırbistan kötü geçen grup sürecinin ardından, eleme turlarıyla birlikte yeniden hayat buldu. 2. turdan itibaren hücumda patlama yapan Sırbistan'ın, finale nasıl geldiğini yeniden hatırlıyoruz.

NTV Spor 13.09.2014 - 22:15
Sırbistan finale nasıl geldi?

Genç Sırp takımı için grup süreci parlak geçmedi. Turnuvaya 85-64'lük Mısır galibiyeti ile giren Sırp ekibi, tartışmalı bir sonla noktalanan Fransa maçını 74-73 kaybetti. İran'ı 83-70 yenerken ortaya koyduğu oyunla hayal kırıklığı yaratan Sırbistan, grup sürecini farklı Brezilya ve İspanya yenilgileri ile kapattı.

Bu dönemde koç Djordjeviç ile oyuncular arasında büyük sorunlar yaşandığı iddia edildi. Nenad Krstiç'in, grup maçlarında çok az süre alması sürekli tartışıldı. Bu yüzden 2. turdaki Yunanistan maçında, Sırbistan'a şans verenler azınlıktaydı. Ne de olsa Yunanistan grubundaki tüm maçlarını kazanmış ve çok formdaydı. Ancak sporseverler, 2. turla birlikte bambaşka bir Sırbistan takımı izledi. Grup sürecindeki silik görüntüyü geride bırakan Milos Teodosic'in önderliğinde, hücumda rakip tanımayan bir Sırp takımı vardı sahada. Yunanistan'ı 90-72 yenerek çeyrek finale çıkan Sırbistan, karşısında, grup maçında 8 sayı farkla yenildiği Brezilya'yı buldu. Bu kez Sırp ekibinin savunması da devredeydi. Hücum potansiyeli yüksek Brezilya'yı sadece 56 sayıda tutan Sırbistan, rakip potaya attığı 84 sayıyla adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finaldeki Sırbistan-Fransa maçı nefes kesti. Sırbistan, bir ara 18 sayı öne geçmesine karşın, Fransa son çeyrekte üst üste üçlüklerle maça ortak oldu. Bu süreçte genç Bogdan Bogdanoviç'in sakin kalmayı başarıp; son çeyrekte ürettiği sayılarla maça tutunan Sırbistan, sahadan 90-85 galip ayrılarak finale yükseldi. Sırp ekibinin grup sürecinden sonra nasıl bir aşama kaydettiğinin en güzel göstergesi, çeyrek finalde İspanya'yı 52 sayıda tutan Fransa'ya karşı 90 sayı üretmesiydi... Sırbistan'ın skor yükünü ortalama 14 sayıyla oynayan Milos Teodosic çekiyor Nemanja Bjelica ise 7,4 ortalama ile takımın ribaund lideri... 

Sayfa Yükleniyor...