ABD finale nasıl geldi?

Amerika Birleşik Devletleri, FIBA Dünya Kupası'nda final bileti alırken hiç zorlanmadı. Birleşik Devletler'den en az fark yiyen takım, Türkiye'ydi.

NTV Spor 13.09.2014 - 22:23
ABD finale nasıl geldi?

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Kevin Durant, Lebron James, Carmelo Anthony gibi yıldızlarından yoksun gittiği İspanya'da neler yapacağı merakla bekleniyordu. Daha oturmuş bir kadrosu olan ev sahibi İspanya'nın şampiyon olacağını düşünen birçok kişi vardı. Ancak Birleşik Devletler, ilk maçtan itibaren turnuvaya ağırlığını koydu. Baskılı savunmasıyla kaptığı topları, çok rahat hızlı hücumlara çeviren Birleşik Devletler, turnuvaya 114 - 55'lik etkileyici Finlandiya galibiyeti ile başladı. 

Birleşik Devletler'in 2. rakibi milli takımımızdı. Maça çok akıllı bir hücum planı ile çıkan milliler, 3. çeyreğin sonuna dek başa baş bir mücadele verdi ancak nefesi son çeyreği çıkarmaya yetmedi. Bu aynı zamanda, sahadan 98 - 77 galip ayrılan Amerika'nın, en az farkla kazandığı maçtı.

Gruptaki Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti ve Ukrayna maçları da Birleşik Devletler için çok rahat geçti.

Amerika'nın 2. turdaki rakibi Meksika'ydı. Amerika'lı oyuncular hücumda günlerinde olmasa da, sahadan 86-63 galip ayrılmayı başardı.

ÇEYREK FİNAL: SLOVENYA
Çeyrek finalde bu kez Slovenya çıktı Amerika'nın karşısına. Sloven takımı, ilk yarıda başa baş bir oyun sergiledi ama 3. çeyrekten itibaren Birleşik Devletler'in büyük bir üstünlüğü vardı. Her geçen dakika farkı biraz daha açan Amerika, maçı 119 - 76 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

YARI FİNAL: LİTVANYA
Yarı finalde rakip, çeyrek finalde Türkiye'yi eleyen Litvanya'ydı. Litvanya da, ilk yarı boyunca Birleşik Devletler'e zorluk çıkardı. Ancak onlar da 3. çeyreğin başındaki fırtınaya direnemedi. 2 dakika içinde farkı 20 sayıya çıkaran Birleşik Devletler, sonunu çok rahat getirdiği maçı 96 - 68 kazanarak, finalde Sırbistan ile mücadele etmeye hak kazandı.

Birleşik Devletler'in en skorer ismi maç başına 13.1 sayı üreten James Harden. Turnuvanın en çok konuşulan oyuncusu Kenneth Faried ise ortalama 7,9 ribaund ile mücadele ediyor.

Sayfa Yükleniyor...