Anderlecht'i tanıyalım...

Galatasaray'ın bugünkü rakibi Anderlecht'i kısaca tanıyalım...

NTV Spor 16.09.2014 - 16:08
Anderlecht'i tanıyalım...

Galatasaray-Anderlecht mücadelesi NTVSpor.net, Star TV ve NTV Radyo'dan canlı yayınlanacak...

Belçika temsilcisi Anderlecht geçen sezon şampiyon olurken küçük çaplı bir mucizeye imza attı.

Normal sezonu Standard Liege'in 10 puan ardında 3. sırada tamamlayan mor beyazlılar, şampiyonluk grubunda ise olağanüstü bir performans sergiledi. 10 maç üzerinden oynanan kısa ligde 7 galibiyet - 2 yenilgi ve 1 beraberlik alan anderlecht tarihindeki 33. şampiyonluğu ilan etti.

Anderlecht yeni sezona da iyi başladı. Geride kalan 7 haftada 4 galibiyet - 3 beraberlik alan mor beyazlı ekip, Belçika Ligi'nde liderlik koltuğunda oturuyor.

Tarihinde 2 Kupa Galipleri Kupası, 1 de UEFA Kupası şampiyonluğu bulunan Anderlecht'i Arnavut Teknik Direktör Besnik Hasi çalıştırıyor. 42 yaşındaki Hasi, geçen sezon mart ayında yardımcılığını yaptığı John van der Broom'un beklentileri karşılayamaması üzerine takımı devralmıştı.

Anderlecht'de geçen sezonun en golcü futbolcuları 16'şar kez rakip fileleri havalandıran Massimo Bruno ile Aleksander Mitrovic'ti. Ancak Bruno bu sezon Red Bull Salzburg'a kiralandı.  Mitrovic ise 7 haftada 4 gol attı.

Belçika temsilcisinin sezon başında kadrosuna kattığı en önemli ise 6 milyon euro karşılığında Porto'dan transfer edilen Steven Defour'du.

 

Sayfa Yükleniyor...