Asteras Tripolis'i tanıyalım!

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Asteras Tripolis, Yunanistan Ligi'nin mütevazı takımlarından. sarı maviler, temsil ettiği Tripolis kentinin desteğiyle bu sezon Avrupa'da bir peri masalı yazmak amacında...

NTV Spor 17.09.2014 - 21:20
Asteras Tripolis'i tanıyalım!

Asteras Tripolis kulübü, 1931 yılında kuruldu ve bu yıl ilk kez Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek. Geçen sezon Yunanistan Ligi'ni 5. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Tripolis ekibi, grup aşamasına kadar üç eleme turunu geçmek zorunda kaldı.

İkinci turda Finlandiya'nın Rops takımı elenirken, üçüncü turda Tripolis şehrinin unutamayacağı eşleşme gerçekleşti. Almanya'nın Mainz takımına ilk maçta 1-0 kaybeden sarı-maviler, rövanşta evlerinde 3-1 galip geldi ve playoff oynamaya hak kazandı. Yunan temsilcisi play off turunda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını da deplasman golü kuralıyla geçerek gruplara ulaştı.

Asteras, devam etmekte olan sezondaysa 3 maçta 1 galibiyet ve 2 yenilgi alarak Yunanistan Ligi'nde 10. sırada bulunuyor. Takımın teknik direktörü Staikos Vergetis şehirde sevilen bir isim... 38 yaşındaki genç teknik adam, bu görevden önce kulübün iletişim işleriyle meşgulken, hayallerine ulaşmayı başarmış.

Tarihindeki ilk Avrupa Ligi grup maçı olmasının yanı sıra, Türkiye'ye ilk kez gelen sarı mavilerde herhangi bir cezalı oyuncu bulunmuyor. Ancak takımın genç yıldızı Dimitrios Kourmpelis'in ümit milli takımdan sakat dönmesi, kimilerine göre yeri doldurulamaz bir boşluğa neden oldu. 21 yaşındaki genç oyuncu, İstanbul'a getirilmedi.

Vergetis ve öğrencileri bu sezon Avrupa'da istedikleri hikayeyi yazabilecek mi bilinmez ama; mütevazı Tripolis şehrine şimdiden unutulmaz anılar yaşattıkları kesin...

Sayfa Yükleniyor...