"Ünal Aysal çok başarısız"

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, NTV Spor'a konuştu. Kozak "Ünal Aysal’ı çok başarısız buluyorum. Kendisi Galatasaray tarihinde kimsenin sahip olmadığı yetkilerle donatıldı" dedi.

NTV Spor 18.09.2014 - 15:14
"Ünal Aysal çok başarısız"

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, sarı-kırmızılı kulübün dün gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, yönetime sert eleştirilerde bulunmuştu. Gergin geçen toplantıda Başkan Ünal Aysal “Yarın (bugün) kararımı vereceğim” diyerek istifa sinyali vermişti.

Hayri Kozak, NTV Spor'a yaptığı açıklamada Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a olan eleştirilerini sürdürdü. Onur Tuğrul'a konuşan Kozak “Ünal Aysal'ı çok başarısız buluyorum. Kendisi Galatasaray tarihinde kimsenin sahip olmadığı yetkilerle donatıldı” dedi.

“MARKA DEĞERİ 2000'DE ARTTI”
“Fatih Terim gittikten sonra şampiyonluklar da durdu” ifadesini kullanan Kozak “Galatasaray'ın marka değeri 2000 yılında arttı. Aysal döneminde 2 kez Şampiyonlar Ligi'ne gidildi diye marka değeri artmaz” şeklinde konuştu.

Hayri Kozak şunları söyledi:

“Çok uzun yıllardır Divan ve Genel Kurul toplantılarına devam ediyorum. Bugüne kadar yaşadığım en olgun, en yakışır toplantılardan biriydi. Lüzumsuz tartışma olmadı. Medeni konuşmalar ve sert eleştriler oldu. İyi de bir katılım vardı. Bu beni çok memnun etti.”

“KİMSE AYSAL'I YERDEN YERE VURMADI”
“Eğer Başkan Aysal dünkü konuşmalar itibariyle bunları söylüyorsa asla katılmam. Başkan 3.5 yıldır iktidarda. Hiçbir surette olağanüstü muhalefete maruz kalmadı. Medyadan çok büyük destek gördü. Yaptıkları, yanlış icraatlar da içermesine rağmen kimse Başkan'ı yerden yere vurmadı. Eğer dünkü görüşmeler Başkan'a bunları söyletiyorsa, çok büyük ayıp eder.”

“BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR”
“Ünal Aysal'ı çok başarısız buluyorum. Kendisi Galatasaray tarihinde kimsenin görmediği yetkilerle donatıldı. 3.5 yıl gerçekten uzun bir süre. Başkan, seçildikten sonra 9 Temmuz 2011'de olağanüstü kongre talebinde bulundu ve yapıldı. Başkan'ın belli ki kulübün mali durumunu yüzde yüz incelemeden göreve talip olduğunu kanıtlayan bir gelişmeydi. Orada yepyeni bir faaliyet programı sundu. Ünal Aysal; Galatasaray tarihinde olmayan ve kimsenin almadığı yetkileri talep etti projelerini yerine getirmek için. 3.5 yıllık sürede Galatasaray'a hiçbir sabit kıymet ve gayrimenkul kazandırılmadı. Bir çivi bile çakmadılar. O yüzden karşıyım.”

“MALİ DURUMU BİLMİYOR MUYDUN!”
“Göreve gelirken o borçları görerek gelmedin mi! Bunları görerek gelen kişi, hazırlıklı gelir. ‘Ben bunun altından kalkamam' dersin ve girmezsin. Mali durumu düzelteceğine inandırarak oy aldı. Hatta Galatasaray tarihindeki en fazla oyu aldı.”
“2011 yılının sonunda hisse sattık. 2012'de sermaye artışı yaptık. Bitmiş statla göreve başlayan ilk başkan oldu. Beşiktaş'ın stat konusunda neler çektiğini herkes biliyor.”

“FATİH HOCA GİTTİ, ŞAMPİYONLUKLAR DURDU”
Galatasaray son 3 yılda tarihinin en büyük gelirlerini elde etti. Bazıları olağandışı gelirdi. Mesela 2 kez şampiyon olundu. Ama sürekli şampiyon olamazsın. Top kaleye girerse olursun. Fatih Hoca gittikten sonra da şampiyonluklar durdu; kim ne derse desin. Galatasaray'ın marka değeri 2000 yılında arttı, kimse aksine iddia etmesin. 2 kez Şampiyonlar Ligi'ne girdik diye marka değeri artmaz, korunur. Futbol şubesinin başında 1 yıldan beri bir yetkili yok. Şu anda okyanustaki beşik gibi gidiyor Galatasaray'ın futbol şubesi.”

Sayfa Yükleniyor...