Li Na noktayı koydu!

Kariyerinde 2 grand slam şampiyonluğu bulunan Çinli tenisçi Li Na, dizindeki kronik sakatlık nedeniyle tenisi bıraktığını açıkladı.

NTV Spor 19.09.2014 - 11:51
Li Na noktayı koydu!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından aldığı emeklilik kararını sevenleriyle paylaşan 32 yaşındaki raket, "Tenis dünyasındaki birçok kişi, sağ dizimdeki sakatlığın kariyerimi tehlikeye attığını zaten biliyordu. 4 kez ameliyata girmem ve acımı dindirmek için yüzlerce kez yapılan iğnelere rağmen vücudum bu duruma son vermem için bana yalvarıyordu" ifadelerini kullandı.
     
Son ameliyatının ardından kortlara geri dönebilmek için tüm tedavi yöntemlerini denediğini ve gereken her şeyi yapmasına rağmen başarılı olamadığını kaydeden Çinli tenisçi, "Ülkemde düzenlenecek WTA (Kadınlar Tenis Birliği) turnuvasına hazır hale gelmek için elimden geleni yaptım. Kortlara dönmek için yüzde 100'ümü versem de vücudum, 32 yaşındayken yeniden eski seviyeme çıkamayacağımı söylüyor. Yüzde yüze gelmeden bu sporda iyi olmak ve rekabete girmek çok zor" dedi.
     
Asya kıtasının en önemli tenisçisi olarak gösterilen Li Na, 2011 Fransa Açık'ta ve bu yıl düzenlenen Avustralya Açık'ta şampiyon olmuştu. Kariyerinde dünya sıralamasında 2 numaraya kadar yükselen Li Na, bu sezon son olarak Wimbledon'da mücadele ederken dizinden sakatlanmış ve bu nedenle Amerika Açık'ta yer alamamıştı.

Sayfa Yükleniyor...