"Marka değeri istiyorsak..."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun marka değerini arttırmak için şiddetin engellenmesi gerektiğini söyledi. Dopingle mücadeleye de değinen Bakan Kılıç, yeni dönemde tertemiz başarılar elde edileceğini söyledi.

NTV Spor 19.09.2014 - 15:15
"Marka değeri istiyorsak..."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddetin önüne geçeceklerini söyledi.

E-bilet uygulamasıyla ilgili TRT Haber'e konuşan Kılıç, "Amacımız maçlarda yaşanan hoş olmayan davranışların önüne geçmek. Sahaya yabancı madde atan, şiddet uygulayan hiç kimse benim nezdimde taraftar değildir" diye konuştu.

Bakan Kılıç, futbolun marka değerini artırmak için kulüplere ve basına önemli görevler düştüğünü söyledi. Kılıç "Eğer futbolumuzda marka değeri istiyorsak yapmamız gereken bir şey var; şiddeti ve hakareti, sportif olmayan davranışları futbolumuzdan, sporumuzdan tümüyle silmemiz lazım" dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadeleyle ilgili de konuştu. "Başarı elde ettiğimizde göğsümüzü gere gere 'tertemiz bir başarı elde ettik' diyebileceğiz" ifadelerini kullanan Kılıç, dopinge müsade edenlerin hesap vereceğini söyledi.. Kılıç, Dünya Anti Doping Ajansı'nın ek bütçe talebini destekleyen ilk ülkenin Türkiye olduğunu da sözlerine ekledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki öğrenci yurtlarının kapasitesinin artırıldığını belirten Bakan Akif Çağatay Kılıç, yurtların sadece barınma yeri olmadığını söyledi. Bakan Kılıç, yurtlardaki öğrenciler için çeşitli kursların yanı sıra sosyal projeler hazırladıklarını da söyledi.

Sayfa Yükleniyor...