10 dakikalık sorun!

Beşiktaş, Asteras Tripolis maçında 3 puanı 88. dakikada yediği golle bıraktı. Bu durum çarpıcı bir istatistiği de ortaya çıkardı.

NTV Spor 19.09.2014 - 18:52
10 dakikalık sorun!

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki ilk maçında Asteras ile 88. dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın büyük bir bölümünde üstün oynayan siyah beyazlılar, son dakikalarda yediği golle 3 puanı hanesine yazdıramadı.

Beşiktaş'ın maçların son anlarında kalesinde gol görme durumu ise yeni bir sorun değil. Siyah beyazlılar geçen sezon ligde oynadığı maçların son 10 dakikasında toplam 8 gol yedi. Sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe aynı periyotta 5, ikinci Galatasaray ise yalnızca 3 gol yemişti. Bir diğer deyişle Beşiktaş, son 10 dakikalarda Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yediği gollerin toplamı kadarını kendi kalesinde gördü.

Bu durum, Beşiktaş'ın 2 ve daha farklı skor üstünlüğü yakaladığı maçlarda sorun yaratmasa da Asteras Tripolis maçı gibi 1-0 giden karşılaşmalarda puan kaybına neden oldu.

Beşiktaş geçtiğimiz sezon 80. dakikalardan sonra rakip fileleri 7 kez havalandırırken, Fenerbahçe aynı periyotta 19 gole ulaşmıştı.

 


 

Sayfa Yükleniyor...