Dortmund soğuk terledi!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'den rakibi Borussia Dortmund, Stuttgart karşısında soğuk soğuk terledi. Maçın ikinci yarısında 2-0 geriye düşen Klopp'un öğrencileri, geri dönmeyi bildi ve 1 puanı kurtardı: 2-2.

NTV Spor 24.09.2014 - 23:06
Dortmund soğuk terledi!

Bundesliga 5. hafta karşılaşmasında Borussia Dortmund, galibiyeti bulunmayan Stuttgart'ı konuk etti.

Geçtiğimiz hafta Mainz deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle dönen Klopp'un takımı, 3 puanlık kaybı affettirmek için maça baskılı başladı. İlerleyen dakikalarla baskısını arttıran Dortmund, Kagawa'nın direkten dönen şutu dışında bir türlü istediği pozisyonları yakalayamadı.

Stuttgart ise hızlı çıktığı ataklarla ev sahibi takımın defansını az adamla yakaladığı pozisyonlarla rakibine zor anlar yaşattı.

Devre golsüz sona ererken ikinci yarının hemen başında Stuttgart öne geçmeyi başardı. Borussia Dortmund ceza sahasında oluşan kısa süreli karambolde defans topu bir türlü uzaklaştıramayınca Gentner'in asistiyle Daniel Didavi 48'de takımını 1-0 öne taşıdı.

Golden sonra beraberlik golünü arayan Dortmund, şok bir golle 2-0 geriye düştü. Dakikalar 68'i gösterirken defansın büyük hatasında Didavi affetmedi ve rahat pozisyonda topu ağlara gönderdi: 0-2.

2-0 sonrası geri yaslanan Stuttgart'ın üzerine giden Borussia Dortmund, istediği golü 73'de buldu. Piszczek'in ara pasına iyi hareketlenen Aubameyang kaleciden sıyrıldı ve topu ağlara göndererek farkı 1'e indirdi.

Signal Iduna Park'ta muhteşem taraftarının desteğini de arkasına alan sarı-siyahlılar, bu sezonki 6. golünü kaydeden Gabonlu oyuncuya skor konusunda yardım, 86'da yeni transfer Immobile'den geldi. İtalyan golcü, Marcel Schmelzer'in ortasında Stuttgart kalecisi boşa çıktı ve topu sağ alt köşeye yollayarak durumu 2-2 yaptı.

Stuttgart, bu sezon ligdeki ilk üç puanını Dortmund'dan alamazken, 2 puana çıktı; Klopp'un öğrencileri ise puanını 7'ye yükseltti. 

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Borussia Dortmund'u 22 Ekim'de İstanbul'da konuk edecek. 

 

Sayfa Yükleniyor...