"Tepki verilmesi gerekiyorsa..."

Fenerbahçeli Mehmet Topal, tüm arkadaşlarının takımın başarılı olması için sahada en iyi şekilde mücadele etmeye çalıştığını belirterek, "Futbolcular birer makine değildir ve her zaman en üst seviyede oynayamayabilir" dedi. Milli futbolcu, taraftarlardan gelen tepkiler için de açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 26.09.2014 - 19:42
"Tepki verilmesi gerekiyorsa..."

Mehmet Topal, FBTV'ye yaptığı açıklamada, Avrupa'da insanların maçlara sadece eğlenmek için geldiğini vurgulayarak, "Tabii ki başarı da çok önemli. Taraftarlar, takımlarından her zaman şampiyonluk bekler. Bir tepki verilmesi gerekiyorsa da şahıslara değil, kulübün tamamına oluyor. Futbolcular birer makine değildir ve her zaman en üst seviyede oynayamayabilir" ifadelerini kullandı.

Futbolcuların zaman zaman kötü performans sergileyebileceğini dile getiren Mehmet Topal, şöyle devam etti:

"Bütün sporcu arkadaşlarım ve kardeşlerim, takımımızın başarılı olması için sahada en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyor. Zaman zaman kötü performans sergileyebilirsiniz ve bu çok normal. Taraftarların da her zaman ve her şekilde destek vermesi gerekiyor. Kaldı ki Fenerbahçe taraftarının da her zaman takımına destek verdiğini söyleyebilirim. Bizim yapmamız gereken işimize konsantre olarak, işimizi en iyi şekilde yapmak. Zamanla her şeyin daha da iyi olacağını düşünüyorum."

Milli futbolcu, Türkiye'de maçlardan sonra güzel şeylerin değil, kötü şeylerin konuşulduğuna dikkati çekerek, "Ancak taraftarlarımız da bilinçleniyor ve kötü ile iyiyi ayırt edebiliyoruz. En kısa zamanda her şeyin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü Türk futbolunun buna ihtiyacı var. Sahada futboldan başka her şey konuşuluyor ve bu da futbolcuyu ister istemez etkiliyor. Futbolcu sahaya çıktığı zaman sadece futbol düşünmeli, eleştirileri ya da tepkileri değil. En kısa zamanda her şeyin düzeleceğine olan inancım tam" şeklinde konuştu.

Mehmet Topal, bu sezon formaya sponsor alınmadığını hatırlatarak, "Sezona 'en büyük sponsorumuz taraftarımız' sloganıyla başladık. Taraftarlarımızın da bu konudaki desteği oldukça güzel. Her geçen gün bu destek de artıyor. Bizler de inanıyoruz ki bu desteğin karşılığını sezon sonunda camiamıza ve taraftarlarımıza şampiyonluk olarak vereceğiz" diye konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...