Murray 15 ay sonra kupayla tanıştı

Shenzhen Açık Erkekler Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde 2 numaralı seribaşı Andy Murray, 4 numaralı seribaşı Tommy Robredo'yu 2-1 mağlup ederek, 2013 Wimbledon'dan beri ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

NTV Spor 28.09.2014 - 13:47
Murray 15 ay sonra kupayla tanıştı

Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenen erkekler turnuvasının tekler finalinde, dünya sıralamasının 11. basamağındaki Büyük Britanyalı Andy Murray ile dünya 22'ncisi İspanyol Tommy Robredo karşılaştı.
     
Maçın 11. oyununda servis kıran Robredo, ilk seti 7-5 kazandı. Murray, "tie break"e giden 2. sette 6-2 öne geçen Robredo karşusında 5 maç puanı çevirdi. Büyük heyecana sahne olan "tie break"i 11-9 kazanan Büyük Britanyalı tenisçi, maça denge getirdi (1-1). Psikolojik üstünlüğü ele geçiren Murray, final setini de 6-1 gibi rahat bir skorla aldı ve İspanyol rakibini 2-1 mağlup etti.
     
Mart ayında başantrenörü Ivan Lendl ile yollarını ayırıp tek kadınlarda dünyanın eski 1 numarası Amelie Mauresmo ile anlaşması ve İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmamasının oylandığı referandumda bağımsızlıktan yana görüş bildirmesiyle gündeme gelen Murray, kariyerinin 29. tekler şampiyonluğunu elde etti.
     
Murray böylece Wimbledon'ı kazandığı 7 Temmuz 2013'ten beri teklerde ilk defa bir kupa kaldırdı.

 

 

Sayfa Yükleniyor...