Efsanenin gözyaşları!

Kronik diz sakatlığı nedeniyle tenisi bırakmak zorunda kalan Li Na için, Çin Açık'ta bir veda töreni düzenlendi. Li, tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

NTV Spor 01.10.2014 - 14:09
Efsanenin gözyaşları!

Li Na, bu sezona Avustralya açık zaferi ile başladı ama işler hiç de Çinli tenisçinin istediği gibi gitmedi. Kronik diz sakatlığının üstesinden bir türlü gelemeyen Li, sonunda emekli olmaya karar verdi. Çin Açık organizatörleri, emeklilik kararı sonrası 32 yaşındaki tenisçi için özel bir veda töreni düzenledi. Li Na, tören sırasında duygusal anlar yaşadı.

Törene, Çin Açık'ta mücadele eden diğer kadın tenisçilerin yanı sıra, Rafael Nadal da katıldı. Nadal, Li Na'ya çiçeklerle veda etti.

Li, duygusal bir konuşma ile sporseverlere ve kadınlar turundaki arkadaşlarına veda ederken, "Kadınlar turuna katılıp, size tanıdığım için çok mutluyum. Veda etmek gerçekten çok zor. Ama sürekli tenisin içinde kalacağım. Artık bir sporcu olmayacağım ama beni her zaman kortun çevresinde göreceksiniz" diye konuştu.

Çinli tenisçi son kez izleyicilere veda ederken de gözyaşlarını dizginleyemedi.

2011'de Fransa Açık'ta mutlu sona ulaşan Li Na, Grand Slam turnuvası kazanan ilk ve tek Asyalı kadın tenisçi unvanını elinde tutuyor.

 

Sayfa Yükleniyor...