207 isme bedel!

1 Ekim tarihi, Arsenal ve kulüp menajeri Arsene Wenger için ayrı bir anlam ifade ediyor.

NTV Spor 01.10.2014 - 14:23
207 isme bedel!

Arsene Wenger, 18 yıl önce Arsenal'le sözleşme imzalarken; Ada'da fazla tanınmayan bir isimdi. Ancak Arsenal'in başında kazandığı başarılarla adını sadece Londra ekibi değil, İngiliz futbol tarihine de yazdırdı.

İngiliz ekibi, resmi siteden kulüpte 18. yılını dolduran Arsene Wenger için kutlama mesajı yayımladı. "Teşekkürler patron" başlığının kullanıldığı mesajda, Fransız ekibinin 18. yılı kutlandı.

Aynı zamanda 161 kezle faal teknik adamlar arasında Şampiyonlar Ligi'nde takımının başında en çok maça çıkacak isim olan Wenger,  ngiltere'de de ayrı bir yere sahip. Wenger, kulübüyle 18. yılını doldurmasına karşın; bu süre içerisinde İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden 43 takım, tam 207 isimle çalıştı. En çok teknik direktör değiştiren ekip ise bir başla Londra ekibi Chelsea oldu.

Maviler, 18 yılda 12 kez teknik direktör değişikliğine gitti. Chelsea, bu süre içiresinde Gullit, Vilalli, Raineri, Avram Grant, Luis Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Andres Villas Boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez ve Jose Mourinho'yla çalıştı.

Chelsea'nin ardından en çok teknik direktör değiştiren takımlar Newcastle United, Southampton ve Tottenham Hotspur oldu. Bu üç ekip 11 kez kötü gidişin faturasını çalıştırıcılarına kesti.

İngiltere'nin başat takımlarından Manchester city 7, Liverpool ise 6 kez çalıştırıcı değişikliğine gitti. Zirveye oynayan takımlar arasındaki en istikrarlı ekip ise Manchester United oldu. Kırmızı Şeytanlar bu süre içerisinde sadece 3 menajer değiştirdi. Bunda da Sir Alex Ferguson'un kulübe, tarihinin en başarılı dönemini geçirtmesi ve 27 yıl görevde kalması ana etken oldu.

Sayfa Yükleniyor...