Gözler 7. haftada!

La Liga'da gözler 7. haftaya çevrildi. Haftanın maçı, Valencia ile Atletico Madrid arasında. Lider Barcelona'nın, Rayo Vallecano'ya konuk olacağı haftada, Real Madrid ise Athletic Bilbao'yu ağırlayacak.

NTV Spor 03.10.2014 - 17:18
Gözler 7. haftada!
La Liga'da gözler 7. haftaya çevrildi. Haftanın maçı, Valencia ile Atletico Madrid arasında. Lider Barcelona'nın, Rayo Vallecano'ya konuk olacağı haftada, Real Madrid ise Athletic Bilbao'yu ağırlayacak.
 
La Liga'ya bu sezon çok iyi giren Valencia, Sevilla ve Juventus galibiyetleri ile sorunlu dönemi geride bırakmış görünen son şampiyon Atletico Madrid'i ağırlayacak. Averajla, Atletico'nun önünde 2. sırada bulunan Valencia, bu sezon ortaya koyduğu süratli hücum futbolu ile beğeni topluyor. Atletico ise geçen sezon rakiplerinin aşmakta büyük zorluk çektiği savunmasını yeniden oturtmuş görünüyor. Madrid ekibi La Liga'da oynadığı Almeria ve Sevilla maçlarının yanısıra, Şampiyonlar Ligi'ndeki son Juventus karşılaşmasında da kalesinde gol görmedi. Atletico'da tüm gözler bir kez daha, Juventus karşısında takımını galibiyete taşıyan milli futbolcu Arda Turan'ın üzerinde olacak.
 
Lider Barcelona, haftayı Rayo Vallecano deplasmanında geçirecek. Katalan ekibi, La Liga'da şu ana kadar kalesinde gol görmedi. Ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint-Germain maçı bir kez daha, Katalan ekibinin savunmasının her an delinebileceğini gözler önüne serdi. Fransız ekibinin duran toplardan 2 gol atmasına dikkat çeken Teknik Direktör Luis Enrique, ilk kez Barcelona forması giymesinin üzerinden tam 15 yıl geçen Carles Puyol'un boşluğunu hala doldurabilmiş değil.
 
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de, Athletic Bilbao'yu ağırlayacakları maç öncesi duran toplardaki savunma zaaflarından şikayetçi. Şampiyonlar Ligi'ndeki son Ludogorets maçında, tıpkı Real Sociedad ve Atletico Madrid maçlarında olduğu gibi kornerden gol yediklerine değinen Ancelotti, bu sorunu bir an önce çözmeleri gerektiğini ifade etti. Ludogorets maçının sonlarında sert bir darbe sonrası oyundan çıkmak zorunda kalan Ronaldo'nun, oynayıp oynayamayacağı da maç saatinde belli olacak. Napoli'yi eleyerek adını Şampiyonlar Ligi'nde gruplara yazdıran Bilbao ise sert bir form düşüşü içinde. Hafta içinde Bate'ye deplasmanda yenilen Bask ekibi, La Liga'nın ilk 6 haftasında da sadece 4 puan toplayabildi.

Sayfa Yükleniyor...